28.03.2024
Новини

На війні загинув випускник ЗУНУ, колишній голова Тернопільського осередку Молодіжного Націонастилістичного Конгресу

Жорстока війна забирає молодих, розумних, активних людей, патріотів своєї держави. Сьогодні на Тернопільщину прийшла жахлива звістка – загинув Капустинський Василь-Яків.

Він був головою Тернопільського осередку МНК, громадським діячем, дійсним членом ОУН, організатором табору “Лисоня”, теренової гри “Гурби-Антонівці” та багатьох інших заходів. У Молодіжному національному конгресі згадують Василя-Якова як ідейного патріота, з якого багато хто брав приклад. Кажуть, що він робив усе задля збереження України та її майбутнього.

Загинув Василь-Яків Капустинський 2 лютого під Кремінною.

Згадуючи Василя-Якова, усі його знайомі кажуть, що він був дійсно винятковою людиною. Патріот, активіст, завжди веселий, життєрадісний.

“При першому ж спілкуванні відчував, що маю справу з винятковою людиною, зразковість в усьому: розумі, освіченості, патріотизмі, світлості душі. Він уособлював майбутнє іншої України. Щасливі, хто знав Василя, і я серед них”, – пише Ростислав Небельський.

Викладачі ЗУНУ, в якому вчивсу Василь-Яків Капустинський, не можуть повірити, що їхнього випускника більше немає:

“Васильку, як же ж так? У Тебе було стільки планів на життя… Ми з Тобою так багато сценаріїв майбутнього розвитку України проаналізували…
Прощай побратиме. Без Тебе Україна збідніла…”, –  професор Микола Лазарович.

“Збідніла Тернопільщина на ще одного чудового, красивого як зовнішністю, так і молодою палкою душею…
Страшно писати «був»…
А був! Моїм студентом, завжди правдивим, студдекан коледжу, активний в громадському житті. Переглядаю фото… Біль”, – коментує Тетяна Жовковська.

“Сьогодні на серці невимовний біль, війна забрала жяття нашого студента Василя-Якова Капустинського. Вічна память тобі наш ГЕРОЮ, ти назавжди залишишся у наших серцях”, – пише Ірина Недошитко.

“Наш Василь-Яків. Скільки яскравих спогадів. Він усе встигав. Староста групи, актор у виставах, ведучий на днях спеціальності, організатор різноманітних заходів.
Патріот своєї держави. Своїм яскравим життям показував, як треба любити Україну, розвивати її. Вів за собою юне покоління.
Горів усім,що робив.
Вічна та світла пам’ять Тобі , наш Герою”, – з болем згадує Олена Конопліцька.

“Нестерпний біль розриває душу від звістки, яка сколихнула нас сьогодні, що Ти Васильку вже не з нами. Наш Василь Капустинський, найкращий студент, відданий друг, порядна, високоморальна людина, гордість усіх хто мав честь тебе знати! Твій патріотичний дух відчували оточуючі та бачили справи в цьому напрямку до яких ти прикладався! Гідний син своїх батьків та батьківщини! Поклав своє життя за нашу свободу! Ти назавжди залишишся в наших серцях Герою! Щирі співчуття рідним та близьким! Хай Твоя душа покоїться в Бозі!!!”, – пише Анна Монастирська.

Перейти до панелі інструментів