19.04.2024
Новини

Учасники з України, США та Індії, найменшому 3 рочки: як пройшов “Королівський щедрик – 2023” у Кременці

185 учасників з 28 міст України і навіть із США та Індії, найменшим – по 3-4 рочки, понад 57 тис грн зібраних на авто для ЗСУ, дружня атмосфера, море посмішок та позитиву, борщ та уха по завершенні забігу – так пройшов традиційний ювілейний “Королівський щедрик – 2023”.

“Основним нашим завданням та метою є популяризація і розвиток оздоровчого бігу, підвищення масовості руху любителів бігу,  розвиток гірського (трейлового) бігу. Прагнемо залучити якомога більше людей до постійних занять фізичною культурою і спортом, підвищити рівень здоров’я населення міста та області”, – розповів “Терміново” засновник та натхненник заходу Сергій Яросевич.

Кошти, зібрані та зароблені на змаганнях, передадуть на купівлю авто для «105 ОБР ТРО 85 батальйон Рота вогневої підтримки» на Запорізькому напрямку (серед яких є чимало військових з Кременця та Тернопільщини).

“Серед учасників цьогорічного забігу чимало професійних спортсменів, хоча захід любительський, військові, були працівники патрульної поліції з Тернополя. Також бігли багато діток, найменшим 3-4 рочки. Географія бігунів дуже широка. Переважно приїхали з сусідніх областей: Волині, Рівненщини, Хмельниччини, а також Тернопільщини. Були люди з Києва (загалом учасники приїхали з 28 міст). І двоє іноземних учасників. Дівчина-тернополянка, яка зараз живе у США (Огайо), бігла з нами он-лайн. Колката Сіддхарт Джха з Індії живе у Тернополі, приїхав разом з дружиною Наталією, також біг”, – каже Сергій.

Також він зізнається, що під час організації очікував бодай 50 учасників. Адже війна внесла свої корективи й у спортивне життя краю. Тому, коли побачив кількість зареєстрованих учасників та суму коштів, які вдалося зібрати на авто для ЗСУ, дуже зрадів.

“Загалом з усіх учасників внески сплатили 137, решта 48 (серед яких діти) бігли безкоштовно. Тут нам допоміг відділ молоді та спорту Кременецької міської ради (Андрій Станіславенко), який узяв на себе суттєву частину витрат на кубки, нагороди. Уже четвертий рік поспіль для наших учасників на дистанції організовують чаювання родина Мних з Тернополя. Борщем та ухою учасників пригощали  заклади “Кнайпа” та “Анастасія”. Шеф-повар Микола Дойонко з нами від початку “Щедрика”, разом з ним розробляли перший ярмарок-забіг у 2019 році. Уже третій рік він безкоштовно пригощає усіх учасників.

Важко переоцінити спонсорську допомогу ЦВЧ “Панорама”. Уже вкотре нам надають територію, залу та іншу інфраструктуру закладу для користування безкоштовно.

До організації заходу долучилися й діти військового, кошти на авто збирають на його напрямок. Вони маркували трасу та волонтерили на маршруті”, – каже Сергій Яросевич.

До слова, сума на авто наразі зібрана не повністю. Тож усі охочі можуть долучитися до збору: 5375 4112 0277 1403 – Шевчук І. Монобанк.

Фото Славіка Панкова, Світлани Цибульської та Патрульної поліції Тернопільщини

Перейти до панелі інструментів