19.04.2024
Новини Оперативно

На Тернопільщині затримали 20-річного зрадника, який здавав інформацію ворогові за гроші

За процесуального керівництва прокурорів Тернопільської обласної прокуратури 20-річному жителю одного з районів Тернопільщини повідомлено про підозру у державній зраді в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Його взяли під варту без права внесення застави, – повідомляють у пресслужбі прокуратури області. 

За даними слідства, 20-річний підозрюваний за винагороду співпрацював зі спецслужбами держави-агресора. Він надавав ворогові інформацію про розташування і характеристики об’єктів енергетичної інфраструктури у Тернопільській та сусідній області.

Його затримали оперативники Управління СБУ в Тернопільській області після того, які він забрав в обумовленому місці 5000 грн винагороди за свої «послуги». Перед цим чоловік сфотографував 2 об’єкти енергетики у м. Тернополі й переслав ці фото співробітнику спецслужби РФ.

“За даними слідства, зрадником виявився мешканець Кременецького району, якого російська спецслужба завербувала після початку повномасштабного вторгнення.

У поле зору агресора потрапив через свої прокремлівські погляди, які неодноразово оприлюднював через соцмережі.

Для виконання ворожих завдань агент об’їжджав місцевість, встановлював місце знаходження українських енергооб’єктів та фіксував їхні координати.

Як комунікацію з фсб використовував спеціально створений Телеграм-канал.
Під час обшуку у зловмисника вилучено телефон із доказами його розвідувально-підривної діяльності на користь країни-агресора”, – повідомляють в СБУ.

Підозрюваному обрано запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави.
Триває розслідування, що здійснюють слідчі Управління СБУ в Тернопільській області.

Перейти до панелі інструментів