28.03.2024
Новини Промо

Що не можна робити після лазерної корекції зору

Лазерна корекція — успішна та швидка операція з відновлення зору, яка вже понад 30 років проводиться у всьому світі. Сьогодні в цій галузі застосовуються методики, що дозволяють відновити зір буквально за кілька хвилин, але багато людей досі обережно ставляться до такого виду лікування. Причиною цього є обмеження, що йдуть за операцією. Щодо цього є багато міфів, розвіяти які ми постараємось далі.

Щоб обмежень після операції було менше, важливо правильно вибрати офтальмологічну клініку. Так, лазерна корекція зору у Львові проводиться за технологією StreamLight, основна перевага якої полягає у відсутності розрізів та відмові від використання механічних хірургічних інструментів. За такого лікування відновлювальний період істотно скорочується, отже, до звичного способу життя можна повернутися швидше.

4 «не можна» після лазерної корекції

Є безліч чуток про те, що можна й не можна робити після операції з корекції зору. Обмеження дійсно є, але вони не такі критичні та діють лише кілька місяців або навіть тижнів залежно від періоду відновлення. Отже, після корекції не можна:

  1. Займатися спортом. Сильні навантаження та травмонебезпечні контактні види спорту у відновлювальний період справді небезпечні для очей. Але це не назавжди — повна заборона встановлюється терміном до тижня. Після цього дозволені легкі тренування та біг, а до звичних навантажень можна повернутися вже за 1–2 місяці.
  2. Користуватись косметикою. Частинки косметичних засобів можуть потрапляти в очі та викликати сильне роздратування і навіть запалення рогівки. Відмовитися від туші, підводки та тіней доведеться на місяць. У цей період не варто робити ламінування вій.
  3. Вживати алкоголь. У перші кілька днів доведеться користуватися очними краплями, що містять антибіотик та не поєднуються зі спиртними напоями. Також у відновлювальний період не можна допускати пересихання слизових оболонок. Алкоголь працює як сечогінний засіб і змушує організм людини втрачати багато води.
  4. Купатися у відкритих водоймах, відвідувати сауну та басейн. Гаряча пара та оброблена хлором вода дратують ніжну рогівку ока, надто чутливу після операції. Про відкриті водойми годі говорити. Мікроби та бактерії, що є у воді, здатні викликати запалення рогівки та її інфікування.

Протягом кількох днів після операції до очей взагалі варто торкатися якомога менше, тим паче не можна їх терти. Більшість обмежень знімається вже за місяць після лазерної корекції, тому трохи потерпіти заради відмінного зору буде нескладно.

Перейти до панелі інструментів