25.04.2024
Новини Промо

Зимові футбольні трансфери у 2023 році

Майже в усіх топових чемпіонатах зимове трансферне вікно відчинилось одразу після початку нового року. В Англії, Німеччині та Франції переходи стали можливі з 1 січня, Іспанії та Італії — з 2 січня, Португалії та Нідерландах — з 3 січня. У більшості цих країн футбольні трансфери будуть доступними до 31 січня. Але які б події не відбулися на ринку, навряд чи вони затьмарять гучний переїзд Кріштіану Роналду з Європи до Саудівської Аравії, про який було офіційно оголошено 30 грудня минулого року.

Упродовж останніх декількох тижнів саме португалець був головною темою обговорень в ЗМІ. Перед початком чемпіонату світу Роналду дав гучне інтерв’ю британському журналісту Пірсу Моргану, в якому нещадно розкритикував керівництво свого тепер вже колишнього клубу «Манчестер Юнайтед». Результатом стало дострокове розірвання контракту та отримання статусу вільного агента.

Потім стався скандал під час мундіалю. Кріштіану, якого залишили у запасі на матч зі Швейцарією, ледь не залишив розташування збірної, а його родичі та шанувальники влаштували справжнісіньку істерику у пресі. Далі Португалія програла у чвертьфіналі Марокко, і весь світ вкотре побачив бурхливу реакцію Роналду на поразку. Завершилася ця емоційна епопея несподіваним футбольним трансфером до саудівського клубу «Аль-Наср». Повідомляється, що контракт підписано до літа 2025 року. Оклад зіркового португальця становитиме 75 млн доларів щороку. Разом з комерційними виплатами ця сума може сягати 200 млн доларів.

Для українських вболівальників зимове трансферне вікно пов’язане передусім з ім’ям Михайла Мудрика. Вінгера «Шахтаря» активно сватають до лондонського «Арсеналу», також повідомляють про інтерес зі сторони «Челсі». На заваді може стати висока ціна — боси донецького клубу впевнені, що українець вартує не менше 100 млн доларів, та чи погодяться англійці заплатити такі гроші? Відповіді на це питання доведеться чекати недовго.

Де можна оперативно отримувати спортивні новини та результати матчів

Існує декілька способів слідкувати за спортивними подіями. Новини та результати матчів можна знайти:

  • на спортивних сайтах;

  • ігрових та букмекерських майданчиках;

  • телеканалах.

У кожного з цих варіантів свої переваги та недоліки. Новини передусім з’являються на спортивних сайтах, але там зазвичай немає прямих відеотрансляцій. Багато букмекерських контор надають користувачам доступ не лише до результатів матчів, а й до їх перегляду наживо. Та стрічка новин на таких майданчиках часто не дуже актуальна. Футбольні канали зосереджені на трансляціях, аналітичних передачах та інтерв’ю. Тут багато ексклюзивного контенту, але чимало інформації береться зі спортивних порталів. Ніщо не заважає поєднувати всі ці джерела, щоб отримувати найцікавіше зі світу спорту.

Автор sport.ua: Сергій Циба – https://www.facebook.com/profile.php?id=100009246736006

Перейти до панелі інструментів