27.04.2024
Новини Промо

BI-аналітика – ефективне рішення для ведення успішного бізнесу

Традиційний аналіз даних має низку недоліків. Так, необхідні відомості зберігаються у різних джерелах, потрібно довго чекати формування звітів облікової системою. Інформація у них нерідко відрізняється. Щоб отримати необхідні дані, а також по доопрацювання часто доводиться звертатися до ІТ-компанії. Тому ведення сучасного бізнесу складно уявити без інструментів Business Intelligence (BI-аналітики), що дозволяє ухвалювати ефективні управлінські рішення. Розповідаємо, що пропонують компаніям подібні системи.

Бізнес-аналітика: що являє собою

BI-аналітика передбачає збирання, обробку та аналіз інформації про діяльність компанії, що дозволяє визначити стратегію її сталого розвитку в майбутньому. Такі системи передбачають роботу з великими обсягами даних. Сервіси дають можливість швидко зібрати та обробити їх, перекладають інформацію з машинної мови на людську.

BI-рішення корисні для компаній з різних сфер, зокрема виробництва, фінансів, роздрібної та оптової торгівлі, страхування, телекомунікації та ін. Подібні системи затребувані там, де потрібне розуміння, як справи в бізнесі. Якщо раніше аналітичні послуги використовували лише великі підприємства, то сьогодні вони стають затребуваними і серед представників середнього та малого бізнесу.

Переваги впровадження інструментів бізнес-аналітики
Business Intelligence платформи дозволяють об’єднати дані із усіх відділів компанії в єдину базу. Інформація консолідується в одному місці, що запобігає пробілам у комунікаціях. Інші переваги BI-аналітики:

  • ефективна візуалізація;
  • швидка реакція на аномалії;
  • глибокий аналіз поточних та історичних даних із гарантовано точним результатом;
  • виключення людського фактора;
  • оптимізація регулярних витрат;
  • управління ефективністю продажів.
  • Впровадження програм бізнес-аналітики не потребує змін у роботі чи IT-інфраструктурі.

Ефективні BI-платформи для аналізу бізнесу

Серед основних платформ, які дають можливість самостійно досліджувати дані, варто виділити:

  • Microsoft Power BI. Підключається до різних джерел інформації, об’єднує в єдину аналітичну модель. Звіти та дашборди публікуються за допомогою онлайн-служби Power BI Service або Power BI Mobile.
  • Qlik Sense. Може працювати з багатьма джерелами, забезпечуючи при цьому миттєвий відгук. Дозволяє глибоко аналізувати дані, швидко візуалізувати їх для дослідження та прийняття рішень. Систему можна розширювати під нестандартні потреби.

За допомогою таких платформ вдасться підвищити свою конкурентоспроможність. За її впровадженні враховуються індивідуальні завдання конкретної галузі.

Перейти до панелі інструментів