28.03.2024
Новини Промо

Як швидко оформити кредит підприємцю: поради та рекомендації

Ви займаєтеся бізнесом та зіткнулися з ситуацією, коли наявних фінансів не вистачає для виконання поставлених цілей? У такому разі рекомендуємо вам звернутися до фінансової установи та взяти цільову позику. Сьогодні багато банків пропонують відносно недорогі кредити підприємцям, завдяки яким ви зможете модернізувати свою компанію, закупити потрібну сировину або обладнання, сплатити поточні рахунки тощо.

Чи вигідно брати подібні позики? Кредит — це звичайний фінансовий інструмент, який потрібно вміти використовувати. Вам необхідно провести відповідні розрахунки, врахувати ризики, порахувати майбутній прибуток, а вже після цього ухвалити відповідне рішення. Велика кількість компаній та підприємців на постійній основі користуються кредитними лініями від різних банків, оскільки це справді вигідно. Розгляньмо, як це правильно зробити.

П’ять кроків для отримання кредиту

Для того щоб оформити позику, вам потрібно:

  1. Вибрати банк, з яким співпрацюватимете. Це один із найважливіших кроків. Врахуйте, що у різних закладів умови можуть сильно відрізнятися. Вивчіть пропозиції, проконсультуйтеся з менеджерами, прочитайте відгуки про різні банки. Також варто поспілкуватися з колегами чи друзями, щоб дізнатися, яким закладом вони користуються.
  2. Залишити заявку. Здебільшого це можна зробити онлайн, без відвідування відділення. Наприклад, таку можливість надає Банк Львів. У заяві вказується назва вашої компанії, її актуальні дані, сума позики та інша інформація.
  3. Дочекатися дзвінка менеджера. Він відповість на всі наявні питання, розповість про чинні програми, допоможе зі збиранням необхідних документів чи даних.
  4. Підписати договір. Це потрібно робити тільки в тому разі, якщо ви усвідомлюєте всі його пункти та погоджуєтесь з ними. При необхідності ви можете передати документ юристу, який допоможе виявити гострі кути.
  5. Вибрати спосіб, котрим вам буде зручно отримати гроші. Зазвичай банки пропонують різні варіанти: готівку, переказ на розрахунковий рахунок, оплату контрагенту та ін.

Після цього ви зможете використати фінанси для вирішення наявних завдань. Рекомендуємо вам не забувати, що ви взяли позику, і дотримуватись наявного графіка платежів, інакше банк може застосувати різні санкції.

Особливості позики для бізнесу

Чим кредит для фізичної особи відрізняється від того, який може отримати юрособа? По-перше, набір документів. Вам потрібно буде надати папери, які підтверджують, що ви зареєстровані як підприємець чи ФОП. По-друге, ви зможете отримати більші суми в порівнянні з приватною особою. Наприклад, Банк Львів видає позики розміром до 2 мільйонів гривень. По-третє, ви зможете скористатися різними державними програмами (наприклад, допомогою для фермерів або бізнесменів-початківців).

Загалом особливої різниці немає. Ставки за кредитами схожі, терміни позик — теж. Усі необхідні консультації з будь-яких питань ви зможете отримати у менеджерів. Майже у всіх банках можна погасити борг достроково, без штрафних санкцій.

Перейти до панелі інструментів