26.04.2024
Новини

Несправедливі відключення, недотримання графіків та інше: у роботі обленерго зафіксували 300 порушень

Тернопільобленерго

Під час застосування графіків відключень електроенергії Державна інспекція енергетичного нагляду зафіксувала 193 порушення. Про це повідомляє Урядовий портал після засідання Антикризового енергетичного штабу.

“Як поінформував міністр енергетики Галущенко, на виконання завдання прем’єр-міністра спільно з Державною інспекцією з енергетичного нагляду, НКРЕКП та правоохоронними органами були проведені позапланові перевірки операторів системи розподілу (ОСР) у кожній області. Голова Держенергонагляду Руслан Слободян доповів, що за підсумками першого етапу перевірок зафіксовано 193 порушення вимог нормативно-правових актів у галузі електроенергетики”, — йдеться у повідомленні.

Найбільшими порушниками є регіональні обленерго у Волинській, Тернопільській, Полтавській, Київській областях, а також на Чернігівщині. На Харківщині, Прикарпатті та Кіровоградщині регіональні постачальники електроенергії найбільше дотримуються правил.

У зв’язку з виявленими порушеннями Держенергонагляд зобов’язав обленерго виправити їх до кінця року. Перевірки здійснюватимуться регулярно і надалі.

Водночас, Н К Р Е К П повідомляє, що проведе позапланову виїздну перевірку ВАТ “Тернопільобленерго”. Підстава для перевірки – ” численні звернення побутових споживачів про недотримання операторами систем розподілу (ОСР) графіків відключень від електропостачання”.

Перейти до панелі інструментів