28.03.2024
Новини Оперативно

Яка ситуація з електро- і теплопостачанням 12 грудня + новий графік від обленерго

Тернопільська область разом з обласним центром – одна із тих, де ситуація з електропостачанням найскладніша. Про це у своєму вечірньому зверненні до українців сказав Президент України Володимир Зеленський.

Справді, і побутовим споживачам, і бізнесу зараз дуже важко без світла. Минулого тижня діяв стабілізаційний графік вимкнень, коли незалежно від групи електрики не було 18 годин на добу, а вмикали її лише на 6 годин.

Тим часом тернополяни просять міського голову Тернополя Сергія Надала повністю зупинити тролейбуси, адже в них часто їздить всього декілька людей. Так можна би було зекономити електроенергію, і дати можливість вмикати її побутовим споживачам надовше.

На це та інші звернення міський голова відповідає так:

“так, Ви праві, це дратує і втомлює.
Хочеться знайти винного. Та ні я, ні міська рада не створюємо ні яких графіків. І навіть не погоджуємо їх.
Графіками та відключеннями займаються централізовано Укренерго та обленерго. Ці структури не підпорядковуються міській владі.
Мене так само як і Вас ніхто не попереджає, що зараз відключать”, – йдеться у повідомленні Сергія Надала.
Опалення

Ситуація з центральним теплопостачанням у Тернополі теж складна. Адже, коли немає електропостачання, котельні не працюють – у домівках тернополян холодно. У ті короткі 6 годин, коли є світло, приміщення не встигає нагрітись.

У квартирах, де є індивідуальне опалення, така ж ситуація, адже котел не встигає нагріти приміщення за декілька годин.

Газ

Тиск газу у мікрорайонах Тернополя теж низький. Про причини цього поки що не повідомляють.

У селах Тернопільщини ситуація дуже різна, проте стабілізаційні графіки діють всюди. Є такі села, де вмикають світло добу через добу, інші уже 4 доби без електропостачання.

А що кажуть у ВАТ “Тернопільобленерго”?

 

ВАТ «Тернопільобленерго» щойно опублікувало новий графік на тиждень. Він діятиме з 12 до 18 грудня.

“В даному графіку, як і в попередньому, передбачається черговість вимкнення 6 через 3 години або 3 через 6 годин. Тобто, виходячи із погодинного навантаження на енергосистему, енергетики будуть корегувати це навантаження, вмикаючи або вимикаючи певну групу споживачів.

Енергетики наголошують, що групи споживачів залишаються незмінні, лише змінено період обмеження електропостачання”, – йдеться у повідомленні.

Перейти до панелі інструментів