28.03.2024
Новини

Приміщення залізничної лікарні у Тернополі вартістю майже 36 млн грн таки залишиться у власності громади

Ухвалою Господарського суду Тернопільської області у зв’язку з добровільним скасуванням відповідачами оскаржуваних рішень за позовом Тернопільської обласної прокуратури щодо приватизації пам’ятки архітектури- приміщення залізничної лікарні закрито провадження у даній справі. Про це повідомляє пресслужба Тернопільської обласної прокуратури.

Нагадаємо, Тернопільська обласна прокуратура ще на початку минулого року звернулась до суду в інтересах держави до Тернопільської міської ради, виконавчого комітету Тернопільської міської ради та третіх сторін на боці відповідача з вимогою визнати незаконними та скасувати вищевказані рішення.

Прокурори встановили, що історичну будівлю колишньої залізничної лікарні на вулиці Івана Франка в Тернополі намагались відчужити за заниженою у 7 разів вартістю на підставі підроблених документів. І лише після майже 2 років судових слухань міськрада скасувала свої рішення, на незаконності яких наполягала прокуратура. Про це “Терміново” повідомляло тут.

Відтак, попереджено вибуття з комунальної власності пам’ятки архітектури місцевого значення площею 3151,8 кв. м вартістю майже 36 млн грн, розташованої в історичній частині міста.

Речниця Тернопільської обласної прокуратури Леся Долішна каже, що після майже дврічного розгляду судом позову прокуратури по залізничній лікарні міськрада скасувала рішення виконавчого комітету Тернопільської міської ради №565 від 05.06.2019  «Про затвердження вартості здійснених невід`ємних поліпшень орендованого комунального майна»; визнання незаконним та рішення тридцять п`ятої сесії Тернопільської міської ради №7/35/199 від 06.06.2019 «Про приватизацію об`єкта комунальної власності» із внесеними змінами №7/36/42 від 24.07.2019 щодо приватизації приміщення залізничної лікарні. Тим самим підтвердивши, що вони не були законними.

А ще 20 січня 2019 року у ТМР казали зовсім протилежне:

Перейти до панелі інструментів