20.04.2024
Новини Оперативно

Президент нагородив загиблого на війні поета з Тернопільщини орденом “За мужність” ІІІ ступеня

Президент України Володимир Зеленський постановив нагородити Назара Мялікгулиєва орденом “За мужність” ІІІ ступеня. Про це йдеться в опублікованому Указі №805/2022.

Нагадаємо, що Назар Малікгулиєв захищав Україну з 2014 року. У 2022 році Назар потрапив на фронт вже всьоме. Воював у складі 10 гірсько-штурмової бригади. Загинув на східному напрямку оборони під час виконання бойового завдання.

Похований на кладовищі смт Козова, де багатодітна родина проживала останнім часом, винаймаючи житло у приміщенні колишнього гуртожитку.

Брат Назара Арслан – теж військовий. Батько хлопців, етнічний туркмен Курбангельди Мялікгулиєв, служив строкову службу в українському Криму. Там і познайомився з майбутньою дружиною, молодою мешканкою Тернопільщини, яка проходила стажування на військовому заводі, і після його звільнення в запас молоде подружжя переїхало з Балаклави на Тернопільщину.

Назар писав вірші і видав декілька збірок. Казав, що завжди знав, що буде війна, тому і хотів стати військовим. У Героя залишилася дружина та троє дітей.

У вересні в Тернополі презентували збірку Назара Малікгулиєва “Критик”.

Перейти до панелі інструментів