20.04.2024
Новини Скандал

“18 сіл без світла, а свинокомплекс та пивзавод в теплі”: розбір польотів від Володимира Труша

Оперативно та різко відреагував голова Тернопільської ОВА Володимир Труш на ситуацію із вимкненням електропостачання у Микулинецькій громаді. Там майже добу 18 населених пунктів залишалися без світла, у той час, як місцеві свинокомплекс та пивзавод працювали. Аби навести лад у ситуації, місцеві звернулися до очільника. Проблему вирішили оперативно, на нараді.

“Ось це, я розумію, реагування на звернення щодо несправедливого підходу до застосування обмежень подачі електроенергії!

Володимир Труш , це сильно! Щиро дякуємо! Те кумівство аж ніяк не має бути, тим більше у такий скрутний для країни час”, – розповідає депутат Микулинецької  селищної ради Ігор Дзвінка.

  • Скільки разів за дві доби свинокомплекс та пивзавод були відключені? – запитав Володимир Труш під час наради. – Я не електрик, але я вам розкажу. Вручну можна вимкнути! Зменшити споживання електроенергії двома величезними підприємствами і тим самим населені пункти. Тож хочу бачити, щоб у Микулинецькій громаді усі 18 населених пунктів, які сидять без світла 23 години, були підключені. Як не знаєте, як це зробити, надішлю до вас бригаду з обленерго.

Також Ігор Дзвінка повідомляє, що задля контролю за ситуацією з відключеннями електрики та забезпечення пропорційності таких відключень, відтепер запроваджено звіт старост по відсутності електропостачання, які щоденно узагальнюють в Микулинецькій селищній раді та подають в Тернопільську ОВА.

“Теребовлянська громада те саме робить. Тобто, контроль є! І за це теж варто подякувати голові Тернопільської ОВА Володимир Труш.

На жаль, ситуація в країні дуже складна і електропостачання здійснюється не по графіку, а в міру можливості”, – пише депутат.

Перейти до панелі інструментів