29.03.2024
Новини

Екснардеп з Тернополя продає свої депутатські значки, кошти підуть на ЗСУ

Колишній нардеп та відомий спортсмен Ігор Побер вирішив продати свої депутатські значки, аби допомогти коштами нашим захисникам. Щоправда із форматом торгів наразі не визначився. Цікаво, що “сувенірів” з Верховної Ради у пана Ігоря три, хоч народним депутатом він обирався двічі. Звідки ще один значок та чим він цікавий, розповів Сергій Сінкевич. 

“Кілька тижнів тому я передавав тернопільським дівчатам-волонтеркам 32 тисячі гривень, які зібрав на аукціоні за свій значок депутата міськради. А Ігор у цей час віз допомогу фронту з Німеччини. Прочитав у ФБ про аукціон і дзвонить мені “з німців”: “а ти знаєш скільки у мене “нардепівських” значків?”. Ну, я кажу: “та чого не знаю – два, ти ж двічі обирався до ВР”. А він: “помиляєшся, маю три, і той третій – прийшов мені прикольно, приїду – розкажу”.

Приїхав. Сидимо “на каві” у Тернополі. Історія така. Коли Побер був народним депутатом від партії “Удар”, його “сусіди” у залі ВР – нардепи-регіонали – вирішили “вимахнутись” і, окрім виданих їм звичайних значків, для “понту-форсу” замовили і виготовили собі ще й персональні значки, оздоблені справжнім золотом. Цей значок – на фотці у чорній коробці. І, так трапилось, що один “регіонал” подарував такий “понтовий” значок “ударівцю” Поберу.

Ну, ясно, що я почав підколювати, типу – “це з тобою так розрахувались? може ти голосував за них?”. Ігор каже: “та ні, тут без політики, значок отримав за суто спортивну, конфіденційну послугу”.

Є три нардепівських значки. Два офіційних, один “понтовий”. За мій скромний міськрадівський дівчата купили прилади для розвідників. І точно з Ігорем знову допоможемо фронту. Але не хочемо продешевити. Є варіант “приватного” контакту з колекціонерами. А може знову публічний аукціон тут? Побер вже би віддав значки за якусь серйозну зброю. Що, друзі, скажете?”.

Тож у колекціонерів та поціновувачів такого “добра” є шанс не лише поповнити колекцію, а й допомогти ЗСУ.

Перейти до панелі інструментів