26.04.2024
Новини Промо

Поширені міфи про жалюзі: у що не треба вірити

Жалюзі настільки популярні для комерційних об’єктів та приватних приміщень, що вже встигли обрости десятками міфів та оман. Окремі з них викликають сумніви – чи варто купувати таке оздоблення для вікон чи краще віддати перевагу традиційнішому варіанту. Розберемося із найпопулярнішими міфами.

Міф №1: жалюзі лише для захисту від сонця

Якщо ви вирішили купити жалюзі в Харкові, то вже точно чули думку, що вони тільки захищають від сонця і більше нічого не роблять. Це не зовсім так, адже додаткові функції залежать від того, з якого матеріалу вони виготовлені, де використовуються.

Якщо виберете текстильні рулонні штори або римські, вони будуть чудово виглядати в спальні, вітальні і своїм зовнішнім виглядом доповнять стилістику. Плюс може бути додатковою теплоізоляцією. Кількість кольорів, матеріалів – величезна.

Ще одна функція – надійно приховувати те, що відбувається у кімнаті. Особливо це актуально, якщо ваше житло на першому поверсі або вікна сусіднього будинку розміщені дуже близько.

Міф №2: тільки для офісу

Коли жалюзі тільки з’явилися, вони справді активніше використовувалися для офісів. І були для цього свої причини, а саме довговічність та простота догляду. На той момент вони були досить дорогими, тому їх міг собі дозволити не кожен, тим більше для квартири або приватного будинку.

Тепер все інакше – з’явилося багато варіантів виконання такого оздоблення для вікон, тому ціна їх стала доступнішою. При цьому збереглася зручність керування світловим потоком, що допомагає створювати максимально комфортні умови. А міф про те, що дорогі жалюзі, залишився. Просто погляньте на ціни магазинів і зрозумієте, що це не так.

Міф №3: замість штор

Одна з причин, чому люди не поспішають купувати жалюзі – вони впевнені в правдивості попереднього міфу. І нібито на одному вікні не використовуються традиційні штори і тип оздоблення. Насправді, це не так. Практично у будь-якому стилі можна успішно комбінувати. Хороші приклади:

  • портьєри та рулонні штори в тон;
  • тюлі та вертикальні жалюзі: металеві або дерев’яні;
  • легкі фіранки та рулонні штори;
  • тюлі та штори день-ніч.

Способів поєднання насправді дуже багато, сміливо вигадуйте власні. Така комбінаторика стає можливою за рахунок того, що виробляються вони з різних матеріалів, у тому числі з незвичайними візуальними ефектами.

Міф №4: жалюзі – це економ-клас

Це одна з найнесправедливіших помилок, адже кількість матеріалів та типів жалюзі, які сьогодні представлені, просто вражає. Є пропозиції у різних сегментах – від дуже бюджетних до преміальних. Наприклад, римські штори, виготовлені із шовку чи інших дорогих тканин, дерев’яні жалюзі із цінних порід деревини.

Міф №5: жалюзі нічим не кращі за штори

Це не так, хоча однозначно сказати, що краще, а що гірше, можна тільки виходячи з ваших переваг і умов використання. Жалюзі точно виділяються наступним:

  • не збирають пил. Текстильні, алюмінієві або дерев’яні – вони не накопичують пилові частинки на відміну від портьєрів. Тому саме жалюзі краще використовувати у будинку алергіків;
  • прості у догляді. Протерти ламелі, пропилососити поверхню ролет значно простіше. Стандартні штори доведеться прати самостійно або відправляти на хімчистку;
  • не захаращують простір. Порт’єри в підлогу або навіть штори коротше однозначно масивніші.

Полегшити інтер’єр, зробити його повітрянішим – не проблема.

Звичайно, і у звичайних штор є свої переваги, проте жалюзі та ролети впевнено спонукають їх і стають з кожним роком все популярнішими.

Перейти до панелі інструментів