19.04.2024
Новини

Чим поливати помідори, щоб збирати урожай відрами до осені

Цьогоріч багато господинь і господарів посадили на своїх грядках та городах побільше городини, адже ціни на ринку кусаються. І не прогадали. Про це “Терміново” розповідало раніше.

Виростивши помідори в теплиці чи на власному городі, ти впевнений, що у них немає небезпечних хімічних препаратів. Та і вирощені власноруч томати завжди смачніші, ніж магазинні: вони мають характерний запах та інший смак.

Під час вирощування розсади чи цвітіння томати підживлюються різними добривами, завдяки яким утворюється багато зав’язі. А що робити тоді, коли помідори уже зелені, але починають в’янути або хворіти?

Ми розповімо, чим потрібно поливати ці овочі у теплиці та відкритому грунті, щоб збирати урожай відрами. Адже запорукою рясних плодів є багато сонця та правильна підживка.

Варіант 1:

У 10 л води розведіть 0,5 л курячого посліду, додайте туди 1 ст.л. суперфосфату і 1 ч.л. сульфату калію (продається у магазинах з догляду за рослинами). Отриманий розчин добре розмішайте і поливайте ним помідори, витрачаючи по 1 л на кожен кущ.

Варіант 2:

Під час плодоношення важливо дати помідорам багато калію, фосфору, бор і йод. Завдики калію помідори стають солодкими і соковитими. Тому потрібно підживити помідори комплексними засобами з цими речовинами. Наприклад, змішати золу, йод і борну кислоту. Зола містить у собі калій, який є легкодоступним для рослин, а також фосфор і кальцій.

Таку підгодівлю можна приготувати самостійно. Для цього у 10 л води розчиніть 10 г порошку борної кислоти, 10 мл йоду і насипте 1,5 л просіяного попелу. Усе добре перемішайте і влийте під кожен кущ по 1 л складу, попередньо добре поливши рослини.

Варіант 3

Борна кислота підвищує смакові характеристики плодів. Щоб збільшити цукристість помідор, приготуйте розчин для оприскування у таких пропорціях: 1 грам речовини на 1 літр води. Щоб краще розчинялася кислота, використовуйте гарячу воду.

Перейти до панелі інструментів