Чому варто замовити доставку страв із тандиру в Тернополі?

Піч тандир (глиняний котел) використовується в Азії, на Близькому Сході, в Пакистані, Бангладеш, Індії для приготування страв з м’яса, риби, овочів або хліба. У Туркменістані її називають «тоно», у Таджикистані — «танур», у Вірменії — «тонір», у Грузії — «тон», в арабських країнах — «танур». 

Тандир топлять деревним вугіллям, дровами та листям шпинату. Завдяки дуже високій температурі страви мають неповторний аромат і смак, готуються усього за кілька хвилин, зберігаючи надзвичайну соковитість і хрусткість. Вони називаються «тандирами» і є візитівкою й великою гордістю мережі закладів «Автопорт» у Тернополі. 

Чим тандир-меню відрізняється від гриля?

У грилі приготування страв здійснюється на повільному та слабкому вогні з використанням деревного або вугільного диму за температури близько 225–250 °C, що займає дуже багато часу.

Тандирна піч топиться деревним вугіллям або дровами, які кладуть на дно, а потім підпалюють. Їжа піддається прямому впливу вогню при 480 °C, під час якого продукти повністю захищені від вітру та інших зовнішніх впливів. Крім того, вони коптяться за допомогою диму, що сприяє збереженню жиру та соку.

Переваги тандирних страв

    1. Приготування без води та олії, тому тандирне меню коштує дешевше за страви, приготовлені іншими способами. Основа тандира — біла каолінова глина. Пройшовши через очищення, дроблення та випалення вона перетворюється на шамотний порошок. Його вогнетривкість 1680 °C. Після ліплення та повторного випалу при 1200 °C, тандир стає керамічним. Повільно нагрівається і також повільно віддає тепло. Робота тандира залежить лише від вогню. Оскільки деревне паливо згоряє поступово, перетворюючись на вугілля, поверхня вогнища сильно нагрівається. Після закінчення горіння тандир довго віддає накопичену енергію, створюючи чистий і бездимний жар.
    2. Можливість одночасно приготувати кілька партій страв, не змішуючи їхній смак і аромат, якщо дозволяє розмір тандиру. Зерниста структура випаленої каолінової глини зберігає мікропори, що підтримує температурний баланс і запобігає появі мікротріщин дна і стінок.
    3. Зручне приготування коржів. Оскільки поверхня всередині тандира гладка та чиста, на ній добре тримаються борошняні вироби. До нижньої частини готових коржів нічого не прилипає та ніколи не пригорає. 
  • Економія паливних матеріалів і незалежність від погоди. Форма тандира розрахована для використання мінімальної кількості горючих матеріалів. Завдяки невеликому вихідному отвору жар поступово, з усіх боків впливати на продукт. Отримання потрібної температури і створення хрусткої скоринки регулюється верхньою кришкою та/або ступенем відкриття піддувала. Ізольований процес приготування їжі в тандирі, на відміну від багаття чи мангалу, не залежить від природних примх.
    1. Забезпечення усіх способів нагріву продуктів: верхній, середній і нижній жар, конвекція. Якщо м’ясо нанизане на шампур (його найкраща форма – плоска) або ялинку, інтенсивне нагрівання за рахунок високої теплопровідності металу відбувається ізсередини. Це значно прискорює приготування як м’ясних, так і овочевих і рибних страв. 
  • 100% безпечність та екологічність страв. Тандир — практично стерильне середовище, в якому патогенна мікрофлора не має шансів на виживання. Його розпалюють виключно дровами, а набирає температуру він завдяки деревному вугіллю. Ці матеріали натуральні та безпечні. Під час розпалювання не застосовують будь-які рідини, бо запах може залишитися на продуктах. Це стосується і бересту. 
  • Наділяє страви особливим та неповторним ароматом з димними нотками. Для цього кору фруктових дерев зволожують. Невелику її кількість у залежності від потрібного ступінь копченості підкидають через верхню кришку у процесі приготування.  
  1. Збереження усієї користі та соковитості продуктів завдяки доведенню до готовності шляхом шокової термообробки. У високотемпературній атмосфері на поверхні м’яса утворюється колагенова скоринка, закриваються пори, що перешкоджає подальшій втраті вологи. Їжа з тандира — здорова та поживна, повністю зберігає мікроелементи, вітаміни та мінерали, що не встигають розкластися і втратити свої якості. Вони просто переходять в інше середовище. Це сприяє повному засвоєнню їжі та тривалому насиченню організму.

Велика кількість різних приправ, маринадів і пряностей щоразу розкриває нові смакові грані звичних шашликів, картоплі та риби, тому вони ніколи не набридають. 

Спробуйте фірмові тандири, завітавши до одного з чотирьох закладів мережі ресторанів «Автопорт» (кафе-бару, колиби, ресторану, піцерії) або замовляйте доставку по місту Тернопіль — і переконайтеся в цьому. 

Мінімальна вартість замовлення для доставки — 300 грн. Страви на суму 600 грн доставляються безкоштовно.

About the author

новий рік
trending_flat
Офіційно: у Тернополі змінили робочий графік на Різдво та Новий рік

Виконавчий комітет Тернопільської міськради затвердив зміни у робочому календарі. Рішення стосується святкових днів на Різдво та Новий рік. Тернополяни матимуть можливість відпочивати довше завдяки перенесенню робочих днів. Про це повідомляють у Тернопільській міській раді. Перший робочий день, який припадає на 25 грудня 2025 року (четвер), перенесуть на суботу 20 грудня. Другий робочий день – 1 січня 2026 року (теж четвер) – працюватимуть 10 січня, у суботу. Такі зміни дозволять тернополянам отримати триваліші вихідні під час святкування Різдва та Нового року. Рішення виконкому вже набуло чинності.

визволили собаку
trending_flat
У селі біля Тернополя рятувальники визволили собаку з небезпечної пастки

Рятувальники визволили собаку, яка провалилась у колодязь. Подія сталася 25 листопада у селі Петриків. "Того ж вечора, о 21:29, до рятувальників надійшло повідомлення з села Петриків Великоберезовицької територіальної громади. У каналізаційний колодязь впав собака і не міг самостійно вибратися. Надзвичайники за допомогою драбини спустилися до тварини та підняли її на поверхню", - йдеться у повідомленні. Нещодавно "Терміново" повідомляло, що на Тернопільщині сталася велика пожежа на підприємстві.  

зарплата
trending_flat
Кому на Тернопільщині готові платити до 60 тисяч гривень: доступні вакансії

На Тернопільщині роботодавці шукають працівників і пропонують зарплати до 60 тисяч гривень. Найвищі заробітки чекають на фахівців технічних спеціальностей та керівників. Тернопільський обласний центр зайнятості повідомив про 2,3 тисячі вільних вакансій у регіоні. Середня зарплата в оголошеннях сягає 15 тисяч гривень. Найбільше потребують людей на виробництвах, у торгівлі, медицині, освіті та соцслужбах. Серед найпопулярніших вакансій - водії, продавці, підсобні робітники, оператори котелень, кухарі, вантажники, медсестри, лікарі, швачки та прибиральники. Найщедріші пропозиції - від 40 до 60 тисяч гривень - отримують головні бухгалтери, водії великовагового транспорту, монтажники технологічного обладнання, головні дизайнери, шліфувальники, складальники, експедитори, інженери з транспорту та бетонярі. Трохи менше, 35-36 тисяч гривень, платять водіям тролейбусів, монтажникам, водіям навантажувачів, керуючим магазинів, електрогазозварникам, ливарникам пластмас та менеджерам з персоналу. Зарплата 30-32 тисячі гривень чекає на складальників електричних машин, операторів верстатів з програмним керуванням, слюсарів-ремонтників, машиністів екскаваторів, комірників, інженерів-будівельників, арматурників та друкарів. […]

trending_flat
Побутова техніка польських брендів: що варто придбати для свого дому

Більшість заводів із виробництва побутової техніки, розташованих у Польщі, належать іноземним корпораціям. У цій країні працюють фабрики німецької корпорації BSH, шведської компанії Electrolux, американського бренду Whirlpool та південнокорейського Samsung. Водночас є й доволі відомі польські торговельні марки побутової техніки. Вони формують власний сегмент ринку та підтверджують, що побутова техніка в Польщі виробляється не лише за ліцензіями міжнародних компаній. Zelmer — легендарний польський бренд техніки для дому Zelmer — одна з найвідоміших польських торговельних марок побутової техніки. Основна спеціалізація компанії — проста у використанні та довговічна дрібна побутова техніка. Найбільшу славу Zelmer принесли порохотяги, які десятиліттями вважалися «класикою» в польських домівках. Під цим брендом також випускаються кухонні комбайни, м'ясорубки, блендери, соковитискачі. Amica — лідер польського ринку у виробництві великої кухонної техніки Основний асортимент Amica — це духові шафи, плити, холодильники, варильні поверхні, пральні машини, посудомийки та витяжки. Хоча в асортименті також є і […]

trending_flat
Напої з характером: що впливає на наш вибір

Кожен алкогольний напій має свій характер — міцність, аромат, текстуру, щільність. Насиченість і післясмак також різняться і служать критеріями під час вибору. Вибираючи для певного вечора пиво, вино, віскі або коктейль, ми інтуїтивно підлаштовуємо напій під настрій. Аромат визначає очікування смаку. Насиченість забезпечує сприйняття щільності напою. Баланс смаку означає гармонійне поєднання солодкості, гірчинки і кислинки. Температура і подача підсилюють або пом'якшують враження. Насичені версії, як пиво на 8 оборотів, підходять, коли хочеться виразного смаку, глибини і складних смакових відчуттів. Це рішення для зустрічей з друзями і вдумливих розмов або філософських роздумів. Легкі напої — ідеальний варіант для розслабленого вечора. Як вибрати напій під настрій Щоб вибрати ідеальний продукт для дегустації в конкретний момент життя, орієнтуйтеся на настрій: спокійний — легкі, м'які смаки; впевнений і натхненний — напої з насиченим профілем; ностальгічний — класичні сорти; філософський — версії з виразним і яскравим […]

trending_flat
Grandcar: прозорість і відповідальність у кожній угоді

В умовах насиченого та часом ризикованого ринку імпорту автомобілів зі Сполучених Штатів критично важливим фактором для покупця стає прозорість угоди. Прагнення отримати вигідну ціну не має супроводжуватися ризиком придбання машини з прихованими дефектами або фінансовими несподіванками. Саме тому компанія Grandcar зосередилася на забезпеченні абсолютної відкритості та відповідальності на кожному етапі співпраці, ставши надійним орієнтиром для українців. Чому прозорість стала ключовим критерієм вибору автосервісу Сучасний покупець, який вирішив придбати машини з Америки https://www.grandcar.in.ua/, усвідомлює всі потенційні загрози: скручений пробіг, приховування серйозних пошкоджень, непередбачені митні витрати. Прозорість від посередника — це єдина гарантія того, що заявлена якість та ціна відповідатимуть реальності. Відкритий доступ до історії авто та чітка фінансова калькуляція перетворилися на головні критерії вибору надійного сервісу. Як Grandcar вибудовує довіру з клієнтом із першої консультації Встановлення довіри починається з детальної та чесної консультації. Фахівці Grandcar не приховують потенційні ризики, пов'язані з тими […]

Контакти редакції: terminovo.te@gmail.com
м. Тернопіль, Кульчицької 2А
+380935295439
ПАРТНЕРИ

Новини Тернополя та Тернопільської області

Copyright

2018 – 2025