29.03.2024
Новини Скандал

“Депутати доведуть розпочату справу до кінця”: за медиків Кременецької лікарні заступилися обранці та кременчани

Ситуація навколо КНП “Кременецька опорна лікарня” знову напружена. Після того, як декого з медиків напередодні професійного свята “привітали” доганами, лікарі почали писати заяви на звільнення. Та за працівників медзакладу заступилися депутати міської ради та пересічні кременчани. Люди обурилися тим, що фахівців, яким довіряють, ставлять в умови роботи, які змушують їх звільнитися. Йшлося, зокрема, про хірурга-травматолог Андрія Ткачука. 

Відтак конфлікт у лікарні обговорили й на вчорашньому засідання сесії Кременецької міської ради.

Як раніше повідомляло “Терміново”, фракція “Слуга народу” ініціювала проведення у лікарні незалежного аудиту. Саме за його результатами робитимуть висновки про роботу медзакладу та адміністрації зокрема.

Тим часом свої думки щодо ситуації висловили депутати. На сесії виступили Анатолій Аврамишин та Марія Задворна. Згодом депутатка проінформувала про результат перемовин з адміністрацією лікарні та медиками, котрі прийняли рішення звільнитися.

“Чималий розголос та крик душі багатьох кременчан набрала ситуація, що склалась в опорній лікарні Кременецької міської ради. Тож не випадково бурхливо обговорювалось питання на сесії 23 червня.

Пресування окремих працівників і «виживання» їх з роботи розпочалось півроку тому, коли колектив дозволив собі звернутись до депутатів за захистом їх прав. Саме в число їх і потрапив травматолог Ткачук Андрій Валерійович, який серед лікарів, проти котрих сьогодні і кримінальні справи, і догани.

Фракція партії «Слуга народу» у Кременецькій міській раді ініціювала з’ясування ситуації, що склалась в комунальному закладі. На наше звернення призначено і, як сьогодні на сесії довідались, працює аудиторська перевірка, за результатами якої буде прийнято відповідне рішення.

Приємно, що в нашій лікарні працюють молоді, прекрасні лікарі, як Андрій Ткачук, про яких від учора стільки почула хорошого від людей. Однак прикро, що адміністрація лікарні зовсім не цінує таких спеціалістів.

Шановні кременчани! Не сплять депутати, як ви висловлювались. Як голова фракції запевняю, що депутати нашої фракції доведуть розпочату справу до кінця і розставлять всі крапки над «і» в роботі нашої лікарні.

До слова, хочу вас усіх порадувати: сьогодні, 23 червня, після сесії особисто зустрілась з травматологом Ткачуком і переконала його залишитись працювати в Кременецькій лікарні. Крім цього зустрілась з паном Павлом Кісілем з приводу того, аби залишив в спокої, дав працювати цьому молодому лікареві, якого напевно Бог послав у Кременець.

То ж, кременчани, Андрій Валерійович і надалі в команді травматологів Кременецької опорної лікарні”, – запевнила Марія Задворна.

Як повідомив на сесії перший заступник міського голови Олександр Маринюк, аудит у КНП “Кременецька опорна лікарня” триває ще з 7 червня і остаточні його результати будуть відомі 7 липня. Перевірку проводить ТОВ “Тераудит”.

Перейти до панелі інструментів