29.03.2024
Новини Скандал

У Кременецькій опорній лікарні конфлікт: проведуть незалежний аудит

У КНП “Кременецька опорна лікарня” назріла конфліктна ситуація. 91 працівник медичної установи звернувся до депутатської фракції “Слуга народу” у міській раді зі скаргою. Колектив стверджує, що адміністрація закладу змусила медичних працівників написати заднім числом (груднем 2021 року) заяви з проханням перевести їх на 0,25 , 0,5 та 0,75 ставки, а при відмові написання заяви погрожували звільненням. Директор опорної лікарні Павло Кисіль усі звинувачення відкидає у відкритому листі, який опублікований на сторінці медзакладу у соцмережі. Єдине на чому зійшлися сторони конфлікту – це необхідність проведення аудиту фінансово-господарської діяльності КНП «Кременецька опорна лікарня».

3 травня на засіданні сесії Кременецької міської ради депутати підтримали звернення фракції “Слуги народу”. Тож найближчим часом аудит з’ясовуватиме:

  • чи вимушено було переведення працівників на неповний оклад;
  • чи на законній підставі примушувались члени трудового колективу до написання таких заяв;
  • чи однаковим був підхід в цьому питанні до всіх працівників лікарні;
  • як розподілявся фонд оплати праці, в тому числі премії за останніх пів року між різними ланками спеціалістів лікарні, починаючи з керівництва;
  • чи належним чином та у законний спосіб працівники були попереджені про зміни умов праці;
  • як використовувались кошти на закупівлю ліків, витратних матеріалів, їх використання та списання.

Із цим переліком погоджується й Павло Кисіль та зазначає у своєму зверненні:

“Адміністрація КНП Кременецька опорна лікарня” повністю підтримує рішення Кременецької міської ради від 3 травня 2022 року “Про розгляд звернення депутатів фракції “Слуга народу” Кременецької міської ради” та наполягає на проведенні незалежного зовнішнього аудиту фінансово-господарської діяльності КНП “Кременецька опорна лікарня” Кременецької міської ради з обов’язковим вивченням питань, викладених у депутатському зверненні для припинення розповсюдження неправдивої інформації і для захисту права нашого лікувального закладу на недоторканність ділової репутації, закріпленого ч. 1 ст. 94 Цивільного кодексу України!”.

Як розвиватимуться події у КНП “Кременецька опорна лікарня” далі читайте на “Терміново”.

Перейти до панелі інструментів