20.04.2024
Новини

Чи отримає покарання син поліцейського, який на службовому авто збив дівчину і залишив її помирати

Засуджено водія, що вчинив ДТП на службовому автомобілі батька і залишив потерпілу без допомоги. Про це повідомляє Тернопільська обласна прокуратура.

За публічного обвинувачення прокурора Кременецької окружної прокуратури, вироком Шумського районного засуджено водія, що керуючи службовим авто Національної поліції України у стані алкогольного сп’яніння, вчинив ДТП й залишив потерпілу без допомоги (ч. 1 ст. 289, ч. 1 ст. 286 та ч. 1 ст. 135 КК України).

Прокурор довів у суді, що 24 серпня 2020 року нетверезий житель Шумщини незаконно заволодів службовим автомобілем батька та вчинив ДТП, наїхавши на дівчину-пішохода на узбіччі дороги біля с. Бриків. Водій після наїзду навіть не зупинився й залишив її без жодної допомоги. Внаслідок дорожньо – транспортної пригоди потерпіла отримала тілесні ушкодження середньої тяжкості й після аварії перебувала в небезпечному для життя стані.

Потерпілою у справі є 19-річна (на той час) місцева жителька Хрещук Олена. Унаслідок ДТП у неї вибиті зуби, струс головного мозку, перелом коліна зі зміщенням та інші ушкодження. Про це “Терміново” повідомляло раніше.

“Якби не почули люди в придорожній хаті , то не знаю що було б з моєю дитиною до ранку”, – писала тоді її мама Людмила Хрещук, добиваючись справедливого покарання для водія. Дівчина перенесла багато операцій та вчилася заново ходити.

Відомо, що цей водій є сином поліцейського, зважаючи на це у жителів села були побоювання, що злочинець зможе уникнути покарання.

Проте вироком суду обвинуваченого Данилюка Андрія засуджено до 3 років позбавлення волі з позбавленням на 3 роки права керувати транспортними засобами.

Перейти до панелі інструментів