19.03.2024
Новини

“Спалив не один рускій танк”: на війні загинув відомий журналіст з Тернополя Віталій Дерех

На російсько-українській війні загинув відомий тернополянин, журналіст Віталій Дерех. Про це повідомив депутат Тернопільської міської ради Андрій Шкула на своїй сторінці у соцмережах.

“Ми друзі більше двадцяти років. Разом вчились, разом працювали, разом вар‘ювали і коли була потреба – виручали одне одного з всяких різних штук.

Віталіка люблять мої батьки, він був завжди гостем якого чекала моя сім‘я. Він був найщирішим з усіх кого я знав. Він хрестив мого сина. Він прекрасна і неймовірна людина. А тепер його нема… Але в добрих спогадах, від яких буде тепло, він є назавжди”, – йдеться у повідомленні.

“Пройшов Майдан, витягував поранених з Інститутської, з 2014 року декілька років в складі Айдару воював на Донбасі захищаючи Україну. 24 лютого пішов знову захищати Україну”, – пише Назар Зелінка.

Віталій був командиром відділення протитанкового дивізіону штурмового батальону “Айдар”, у 2016-му отримав орден “За мужність” ІІІ ступеня. Працював у газеті “20 хвилин”, був активним “пластуном” та мандрівником.

Висловлюємо співчуття усім, хто знав Віталія Дереха. Вічна слава Герою!

Перейти до панелі інструментів