19.04.2024
Новини Промо

Як вибрати холодильник: основні параметри

Холодильник є одним із найнеобхідніших побутових приладів у житті людини. При переїзді у нову квартиру чи будинок його купують першочергово, а інша побутова техніка, така як телевізор чи мікрохвильовка, можуть почекати. Але при купівлі кожен задумується, який холодильник вибрати: дорогий чи дешевий, з сенсорним управлінням чи традиційним, з популярною зараз системою no frost чи капельною. Ми допоможемо вам у цьому розібратись.

Бренд

Найпопулярнішими марками цього виду побутової техніки є Бош, Snaige, Сіменс, Gorenje, Samsung та Electrolux. Холодильник Бош цінують за надійність та стильний дизайн, Snaige – за хорошу ціну, Gorenje – за різноманітність моделей. Словом, кожна марка холодильника має свої сильні сторони.

Габарити та корисний об’єм

Перед купівлею холодильника потрібно вирішити, які параметри цього пристрою вам підходить. Це зробити легко: якщо площа кухні становить віл 6 до 12 кв. м, то вам потрібно брати звичайний холодильник шириною 60 см.

Більші холодильники підійдуть для великої сім’ї та ідеально впишуться у велику кухню-студію. При купівлі вбудованого холодильника потрібно подбати, щоб він підійшов до кухонного гарнітуру не лише по ширині, а й по висоті.

Щодо корисного ооб’єму, то потрібно пам’ятати такі дані:

  1. 200-300 літрів – вистачить на 2-3 особи;
  2. 300-500 літрів – вистачить на 4-5 осіб;
  3. понад 500 літрів – для великих сімей.

Матеріал

Матеріал, з якого виконане покриття холодильника – дуже важливий. Найбільш дешевим та зручним є пластик. Також є види холодильників з металевим покриттям – вони дорожчі, але вважаються довговічнішими. Інколи виробники виробляють їх з дерева, але найчастіше це спеціальні винні шафи.

Моделі з обливного скла виглядають дуже стильно. Є також різноманітні холодильники зі спеціальними знімними панелями, за допомогою яких можна змінити зовнішній вигояд холодильника.

Кількість камер

Зазвичай продаються дво- та трикамерні холодильники. Кількість камер залежить від того, скільки зон з різною температурою вам потрібно. Зазвичай звичайні сім’ї купують холодильники з 2 камерами – холодильною та морозильною. Трикамерний холодильник зазвичай має ще універсальну камеру, яку ще звуть “нульовою” або “овочевою”. Там продукти зберігаються при температурі, близькій до нуля.

Система No Frost чи капельна?

Це система, яка дозволяє не розморожувати морозильну камеру зовсім, тому що вона самоочищується. Це хороше полегшення для господинь: ніякого тобі снігу в морозилці та неприємного запаху.

До речі, у зв’язку з цією системою ноу-фрост існує поширена думка, що холодильник “сушить” продукти. Це лише частково правда. Продукти дійсно постійно обдуваються холодним повітрям, проте якщо їх упакувати харчовою плівкою чи прикрити, то обвітрюватись вони не будуть.

Рівень шуму

Рівень шуму залежить лише від моделі холодильника. Зазвичай шум до 40 Дб є нормальним для людського сприйняття.

Висновки

Критеріями для вибору холодильника мають стати його габарити та корисний об’єм, матеріал виготовлення, кількість камер та рівень шуму. Ну і не забувайте, звісно, про стиль та зовнішній вигляд виробу.

P.S. Бажаємо, щоб ваш холодильник завжди був заповнений смачними та улюбленими продуктами

Перейти до панелі інструментів