18.04.2024
Новини

У Тернополі покарали жінку, яка наживалася на переселенцях

На 34 тис грн оштрафували 43-річну тернополянку, яка наживалася на переселенцях. Жінка здавала в оренду вимушено переселеним особам чужу квартиру за неадекватною ціною. З людей вона брала по 2,5 тис грн за добу, коли сама платила за винайм 4 тис грн на місяць. На гачок аферистки потрапили жителі столиці, які тікали від бомбардувань, – повідомляють у поліції Тернопільщини. 

Зловмисниця у перші дні війни сама винайняла помешкання за 4000 тисячі гривень в місяць, а на киянах вирішила заробити чималі гроші. Потерпілі платили 2500 гривень за добу, ще й з передоплатою. Жодних договорів чи документів орендодавиця їм не надавала.

На квартирі переселенці прожили два тижні і почали шукати щось за прийнятнішою ціною. Уже згодом дізналися, що потрапили в пастку аферистки.

Квартирними питаннями почали займатися правоохоронці. Підозрювану у шахрайсті поліцейські розшукали. На неї склали протокол за статтею 164 КУпАП (Порушення порядку провадження господарської діяльності).

Справу розглянув Тернопільський міськрайонний суд, за рішенням якого порушниця зобов’язана сплатити штрафні санкції у розмірі двох тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 34 000 гривень.

Перейти до панелі інструментів