27.04.2024
Новини Оперативно

На Тернопільщині чоловік, що пожартував про вибух, сяде до в’язниці

До восьми років в’язниці може отримати мешканець Теребовлі. Чоловік неправдиво повідомив про підготовку вибуху на АЗС, – повідомляють у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури. Враховуючи, що жартівник зробив це під час війни, у залі суду його узяли під варту.

З метою сіяння паніки зловмисник зателефонував на спецлінію «102» та неправдиво повідомив про підготовку вибуху на одній із АЗС у м. Теребовля.

За версією слідства, раніше судимий за аналогічний злочин житель м. Теребовля, після початку війни зателефонував на спецлінію «102» чергової частини ГУНП в Тернопільській області.

Достовірно знаючи, що інформація, яку він збирається повідомити є неправдивою та розуміючи, що вона створить паніку в населення, порушить громадську безпеку, зловмисник повідомив про замінування автозаправної станції у Теребовлі.

Правоохоронці оперативно виявили зловмисника та оголосили йому про підозру у скоєнні злочину.
Оскільки злочин становить максимальну суспільну небезпеку та вчинений в умовах воєнного стану в Україні, прокурор вимагав у суді застосувати до цієї особи безальтернативний запобіжний захід – тримання під вартою.

Перейти до панелі інструментів