27.04.2024
Новини Промо

Як правильно їсти паличками для суші

Суші у Тернополі – страва, яку заведено вживати не лише на свята, а у звичайні дні. А тому їх популярність досить велика, й сьогодні більшість людей воліють куштувати їх за допомогою паличок – японського інструменту. Варто розуміти, як правильно їсти ними, щоб дотримуватись правил етикету.

Правила користування японськими паличками для суші

Майже у кожній азійській країні заведено вживати страви за допомогою паличок, й при цьому неважливо, з якого матеріалу вони будуть – дерево, пластик, метал, камінь або навіть слонова кістка. У середньому для зручності палички мають близько двадцяти п’яти сантиметрів довжини, та загострені кінчики для утримання їжі.

Для того, аби користуватись паличками правильно, варто запам’ятати наступні нюанси:

  1. Взявши палички до рук, необхідно легенько постукати ними по долоні іншої руки, адже це допоможе вирівняти їх висоту.
  2. Тримати інструмент краще ближче до його основи, так, аби над долонею залишалась лише третина палички.
  3. Якщо під час руху нижня частина паличок утворює хрест – значить, вони були неправильно розташовані.
  4. Одна з паличок під час їжі повинна бути нерухомою.

Якщо ж вам потрібно швидко навчитись тримати палички, аби куштувати японські смаколики – варто запам’ятати кілька простих правил. Беручи паличку до правої руки, покладіть її так, щоб вона розташовувалась на безіменному пальці, даючи можливість притримувати її великим. Саме ця паличка не повинна буде рухатись під час їжі.

Друга паличка вкладається до рук так само як звичайнісінький олівець. Для того, аби зрозуміти, чи буде зручно нею куштувати суші, просто порухайте її кілька разів, й якщо вона не падає й не викликає дискомфорту – можна приступати до їжі. 

Коли ви торкаєтесь інструментом до суші, виконуйте легкі, підтягуючі рухи, за допомогою яких можна буде трохи підняти їжу, вкладаючи її на нерухому частину інструменту. 

Ніколи не залишайте палички після їжі на столі, або у тарілці. Вони також не повинні бути устромленими у страви, або використовуватись для того, аби рухати з їх допомогою тарілки вздовж столу. А ще у Японії кажуть, що найгірше, що можна зробити – це віддати свої палички людині, яка сидить поруч.

Замовити суші онлайн з доставкою у Тернополі

Якщо хочеться поласувати японськими смаколиками – тоді обирайте доставку від Суші-Го – ресторану, у якому знайдуться найсмачніші страви на будь-який смак.

Заклад суворо контролює свіжість продуктів, а тому як роли, та і суші, а також інші страви, які представлені у меню, завжди готуються виключно з-під ножа для кожного з клієнтів. 

А ще ресторан має власну кур’єрську доставку, за допомогою якої можна замовити смаколики й отримати їх у будь-якій точці міста. До складу замовлення додають усе необхідне – від серветок до соусів й не тільки, а також палички для кожного.

Діє й власна програма лояльності, за допомогою якої можна добре економити й отримувати бонуси на рахунок!

Перейти до панелі інструментів