Як правильно їсти паличками для суші

Суші у Тернополі – страва, яку заведено вживати не лише на свята, а у звичайні дні. А тому їх популярність досить велика, й сьогодні більшість людей воліють куштувати їх за допомогою паличок – японського інструменту. Варто розуміти, як правильно їсти ними, щоб дотримуватись правил етикету.

Правила користування японськими паличками для суші

Майже у кожній азійській країні заведено вживати страви за допомогою паличок, й при цьому неважливо, з якого матеріалу вони будуть – дерево, пластик, метал, камінь або навіть слонова кістка. У середньому для зручності палички мають близько двадцяти п’яти сантиметрів довжини, та загострені кінчики для утримання їжі.

Для того, аби користуватись паличками правильно, варто запам’ятати наступні нюанси:

  1. Взявши палички до рук, необхідно легенько постукати ними по долоні іншої руки, адже це допоможе вирівняти їх висоту.
  2. Тримати інструмент краще ближче до його основи, так, аби над долонею залишалась лише третина палички.
  3. Якщо під час руху нижня частина паличок утворює хрест – значить, вони були неправильно розташовані.
  4. Одна з паличок під час їжі повинна бути нерухомою.

Якщо ж вам потрібно швидко навчитись тримати палички, аби куштувати японські смаколики – варто запам’ятати кілька простих правил. Беручи паличку до правої руки, покладіть її так, щоб вона розташовувалась на безіменному пальці, даючи можливість притримувати її великим. Саме ця паличка не повинна буде рухатись під час їжі.

Друга паличка вкладається до рук так само як звичайнісінький олівець. Для того, аби зрозуміти, чи буде зручно нею куштувати суші, просто порухайте її кілька разів, й якщо вона не падає й не викликає дискомфорту – можна приступати до їжі. 

Коли ви торкаєтесь інструментом до суші, виконуйте легкі, підтягуючі рухи, за допомогою яких можна буде трохи підняти їжу, вкладаючи її на нерухому частину інструменту. 

Ніколи не залишайте палички після їжі на столі, або у тарілці. Вони також не повинні бути устромленими у страви, або використовуватись для того, аби рухати з їх допомогою тарілки вздовж столу. А ще у Японії кажуть, що найгірше, що можна зробити – це віддати свої палички людині, яка сидить поруч.

Замовити суші онлайн з доставкою у Тернополі

Якщо хочеться поласувати японськими смаколиками – тоді обирайте доставку від Суші-Го – ресторану, у якому знайдуться найсмачніші страви на будь-який смак.

Заклад суворо контролює свіжість продуктів, а тому як роли, та і суші, а також інші страви, які представлені у меню, завжди готуються виключно з-під ножа для кожного з клієнтів. 

А ще ресторан має власну кур’єрську доставку, за допомогою якої можна замовити смаколики й отримати їх у будь-якій точці міста. До складу замовлення додають усе необхідне – від серветок до соусів й не тільки, а також палички для кожного.

Діє й власна програма лояльності, за допомогою якої можна добре економити й отримувати бонуси на рахунок!

About the author

вантажівка
trending_flat
На Тернопільщині вантажівка на трасі збила людину

На Тернопільщині сталася ДТП. Вантажівка збила людину перед в'їздом у місто Копичинці. Про це повідомляють у пресслужбі поліції Тернопільщини. "Дорожньо-транспортна пригода з потерпілими трапилася 3 грудня перед в'їздом в місто Копичинці. На місце події виїжджала слідчо-оперативна група Чортківського райуправління поліції. У ході перевірки стало відомо, що близько 4:20 водій автопоїзда  MAN із напівпричепом, рухаючись дорогою Доманово-Ковель-Чернівці-Тереблече, допустив наїзд на пішохода. Потерпілий - житель села Котівка 1959 року народження. Чоловік переходив дорогу у забороненому місці", - йдеться у повідомленні. Він отримав серйозні травми. Водій тверезий, але в нього все одно взяли кров на вміст алкоголю.

trending_flat
Як вимикатимуть світло 4 грудня: графіки

Тернопільобленерго оприлюднило графіки планових відключень електроенергії на 4 грудня. У четвер відключення торкнуться частини споживачів області. Найтривалішими вони будуть для груп 5.1 і 6.1 – світло відключать двічі на день. Важливо! Обленерго попереджає, що графіки можуть змінюватися протягом дня залежно від ситуації в енергосистемі. Актуальну інформацію про стан електропостачання радимо відстежувати на офіційних ресурсах енергокомпанії. Дізнатися свою чергу відключень можна на сайті Тернопільобленерго. Для зручності оформили графіки в інфографіку.

пожежа
trending_flat
Вогонь міг перекинутись на щільну забудову: у Почаєві ледь не сталося біди

У Почаєві сталася пожежа, яка могла наробити великої біди людям. Та, на щастя, трагедії не сталося. Про це розповіли у ГУ ДСНС у Тернопільській області. Існувала загроза, що полум'я перекинеться на інші будівлі, розташовані поруч. "О 14:44 виникла пожежа закинутої житлової будівлі в місті Почаїв на Кременеччині. Існувала загроза перекидання полум’я на щільну забудову поруч. Зусиллями надзвичайників пожежу ліквідовано, а від вогню врятовано 5 будівель, розташованих поруч", - йдеться у повідомленні.  

Шопка
trending_flat
Сім’я виростила ялинку та віддала її для громади на свята на Тернопільщині

У Підгороднянській громаді встановили головну новорічну ялинку та шопку. Дерево для свят надала місцева родина зі свого двору. Ялинку та шопку прикрасили працівники КП "Підгороднянське" разом із фахівцями "Центру культури, дозвілля, туризму та спорту", повідомляється на сторінці громади. Святкову атрибутику встановили напередодні Дня Святого Миколая. Декорації стоятимуть до завершення зимових свят. Пухнасту красуню для громади подарувала родина Коцур із села Підгороднє. Павло, Ірина та Мартуся Коцур виростили дерево у власному господарстві. Представники громади подякували родині за щедрість. Масових заходів цього року не планують. Винятком стануть лише невеликі програми для дітей.

пиво
trending_flat
Творець легендарного “Жигулівського” народився на Тернопільщині: тепер його спадщину відроджують у Козові

У селищі Козова на Тернопільщині варять пиво, яке тримає в собі історію цілої епохи. Тут народився Альфред фон Вакано - австрійський дворянин, який подарував світу легендарне "Жигулівське" пиво і заснував найбільшу броварню в Росії. Сьогодні в його рідному місті місцевий підприємець Володимир Ярема, засновник "Козівської  ремісничої броварні", відроджує древні пивоварні традиції. Тож розповідаємо, як у Козові повертають автентичний смак Галичини. Австрійський дворянин з Козови, який змінив історію пивоваріння в Росії 12 травня 1846 року в Козові народився Альфред фон Вакано - людина, яка згодом прославила це маленьке містечко на весь світ. Його батько Філіп керував землемірчою експедицією, описував землі Козови, а мати походила з відомого австрійського роду баронів Стедліх. Після повернення до Відня хлопець здобув освіту у Віденській комерційній академії, навіть встиг повоювати в австро-прусській війні 1866 року. У 80-х роках ХІХ століття фон Вакано став першим, хто почав варити […]

пожежа
trending_flat
На Зборівщині виникла пожежа на господарстві

На Тернопільщині виникла пожежа на господарстві. Загорілась господарська будівля. Про це повідомляють у пресслужбі ГУ ДСНС у Тернопільській області. "1 грудня о 06:18 до оперативно-диспетчерської служби надійшло повідомлення про пожежу в селі Грабківці Зборівської територіальної громади. Загоряння виникло в господарській будівлі на площі 16 кв. м. Завдяки злагодженим та професійним діям бійців ДСНС пожежу було оперативно ліквідовано, а будівлю врятовано від повного знищення. З настанням холодів кількість пожеж у житловому секторі та господарських спорудах традиційно зростає. Найчастішими причинами стають порушення правил експлуатації пічного опалення, перевантаження електромережі та необережне поводження з вогнем", - йдеться у повідомленні.

Контакти редакції: terminovo.te@gmail.com
м. Тернопіль, Кульчицької 2А
+380935295439
ПАРТНЕРИ

Новини Тернополя та Тернопільської області

Copyright

2018 – 2025