26.04.2024
Новини Скандал

На Тернопільщині священнику заборонили служити впродовж року

На рік від проведення богослужінь відсторонили священника з Тернопільщини протоієрея ПЦУ Степана Ланового. Як офіційно повідомляють у Тернопільсько-Бучацькій єпархії, він порушив одразу низку правил святих апостолів. Проте, якщо о. Степан покається упродовж року, йому можуть повернути дозвіл на служіння.

«За участь в діях, спрямованих на розділення Православної церкви України, за порушення канонічного порядку та церковного статуту, за участь в служінні особи, яка перебуває під канонічною забороною протоієрей Степан Лановий з 7 лютого звільняється з посади настоятеля двох парафій і забороняється йому богослужіння терміном на 1 рік», – йдеться в указі Архиєпископа Тернопільського і Бучацького (ПЦУ) Тихона.

Також у єпархії пояснили, що священика відсторонили за те, що кілька разів разом молився і відправляв літургію із невизнаним ПЦУ єпископом Одеським Ніконом Граблюком. Єпископ Одеський Нікон підпорядковується Філарету, який не визнав Православну церкву України і намагається відродити Українську православну церкву Київського патріархату.

Перейти до панелі інструментів