25.04.2024
Новини Оперативно

У Чорткові можуть посилити карантин

Про те, що така необхідність може з`явитися найближчими днями, заявив міський голова Чорткова Володимир Шматько на комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Як зазначають у міській раді на це є усі підстави. Адже за останній тиждень захворюваність на COVID-19 зросла втричі.

Також повідомляють, що за попередню добу у Чортківській громаді підтвердили 71 новий випадок інфікування коронавірусом. Наразі у лікарні 80 хворих із підтвердженою коронавірусною інфекцією, троє пацієнтів підключені до апарату ШВЛ, 30 – до кисню. А ще 10 січня у лікарні перебувало 43 хворих із коронавірусною інфекцією. Порівняно з попереднім тижнем, захворюваність на коронавірус зросла в три рази, від початку місяця померло 4 людей.

На засіданні комісії Володимир Шматько зазначив, що важливо зараз стабілізувати ситуацію із захворюваністю. Адже, якщо кількість хворих і надалі зростатиме, складеться важка ситуація у лікарні.

“Перш за все, люди повинні брати відповідальність за себе і не нехтувати основними заходами із захисту – носити маски, мити руки та не забувати про дистанцію у громадських місцях.
Важливо пам’ятати, що здоров’я – це найважливіше і краще запобігти хворобу, ніж лікувати. Окрім того, якщо ситуація із захворюваністю не стабілізується протягом декількох днів, то ми будемо змушені посилити карантинні обмеження”, – наголосив міський голова.

Перейти до панелі інструментів