28.03.2024
Відео Новини

У Тернополі військові розповіли школярам, з чого розпочинається захист Батьківщини

Сьогодні, 19 січня, у ТНВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – правовий ліцей №2» відбувся військово-патріотичний захід. Військовослужбовці бригади територіальної оборони Тернопільської області розповіли учням другого та третього класу про військових, які захищають Україну, та показали їхнє озброєння.

Школярі довідалися, які знання та навички потрібні військовим, про їхні завдання та спорядження, як надавати першу медичну допомогу пораненим.

Також діти приміряли спорядження (бронежилети, шоломи тощо) на себе та фотографувались. Учні мали можливість з перших вуст отримати відповіді на свої питання від інструкторів територіальної оборони.

Сержант тероборони Володимир Грицина каже: “Потрібно показувати школярам важливість патріотичного виховання. Надіюсь, цей захід запам’ятається діткам”.

Як вважає класний керівник 3А1 класу Тетяна Остапенко, варто утверджувати в свідомості і почуттях людини повагу до України уже змалечку.

“У такому віці починає формуватися розуміння що таке Батьківщина, патріотизм. І завдання дорослих – дати це розуміння дітям, залучити для цього досвідчених людей, наприклад військових. Робити це не варто агресивно та нав’язливо, а так щоб дітям було одночасно пізнавально та цікаво”, – каже вчителька.

Читайте також: Один з батальйонів територіальної оборони Тернопільщини створюють на базі колишнього санаторію

До слова, ТНВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – правовий ліцей №2» вирізняється з-поміж інших шкіл міста патріотичним вихованням молоді на всіх етапах навчання. Тут часто відбуваються різні заходи, акції пам’яті, виховні уроки, які вже стали традиційними у школі.

Перейти до панелі інструментів