25.04.2024
Новини

Нарешті: Тернопіль почали “чистити” від реклами на фасадах

Тернопільська міська рада інформує, що 22 грудня на черговому засіданні виконавчого комітету було прийнято рішення про демонтаж рекламних вивісок, які були встановлені без дозволу.

До цього переліку увійшло більше 100 рекламних вивісок. Усі – з порушеннями порядку розповсюдження та розміщення реклами.

Роботи проведуть спеціалісти робочої групи з демонтажу тимчасових споруд. На виконання рішення є місяць. До цього моменту власники рекламних вивісок можуть самостійно їх забрати.

Детальніше – за адресами.

Раніше “Терміново” уже висвітлювало проблему засилля рекламних вивісок у Тернополі. Схоже, міська рада почала діяти, надихнувшись прикладом Чорткова, де нещодавно демонтували також сотню незаконних рекламних банерів.

Проблема перенасичення рекламою будівель українських міст сьогодні стоїть гостро. Нерідко вона не лише псує фасад будівлі, але й закриває огляд дороги та створює інші небезпеки. Тому у багатьох містах України уже встановили правила щодо розміщення реклами на фасадах, у віконних прорізах та ін. Можливо, скоро і у Тернополі запрацює налагоджений механізм зі збереження краси фасадів будівель?

Перейти до панелі інструментів