29.03.2024
Культура Новини

У Чорткові створять величезний 3-D мурал за 200 тис грн

Долучитися до створення бібліотечного муралу «Чортків – 500: книжкова історія» запрошують усіх охочих. Ініціатором проєкту є народна депутатка Євгенія Кравчук. Загальну вартість робіт оцінили у 200 тис грн, – повідомляють у Чортківській міській раді. Відкрити мурал планують у червні наступного року.

“Кожен чортків’янин знає найбільшу бібліотеку, що по вул. Зелена. Будівля розташована практично у самісінькому центрі міста, а видно її звідусіль. Було б чудово, якби на одну із стін будівлі, котра добре проглядається перехожими, нанесли яскравий 3-D мурал.

Таку ідею зініціювала та взялася втілювати в життя народна депутатка України Євгенія Кравчук (Yevheniya Kravchuk). Саме вона стала авторкою проекту «Чортків – 500: книжкова історія» та зініціювала збір коштів для утеплення стіни та створення на ній тематичного муралу.

Загальна вартість робіт – 200 тисяч гривень, котрі потрібно зібрати протягом 60 днів. Важливо, що долучитися до фінансування проекту може кожен, варто лише перейти за посиланням та пожертвувати кошти для створення муралу”, – йдеться у повідомленні.

Як все відбуватиметься? – розповідають ініціатори.

1 етап: Обговорення та створення кінцевого ескізу муралу. (лютий-березень 2022)

Плануємо залучити до обговорення місцевих мешканців, місцеву владу, художників та команду проекту.

2 етап: Підготовка стіни до утеплення (квітень-травень 2022).

Влаштування риштування, роботи над утепленням. Будуть здійснюватися фаховими майстрами.

3 етап: Розпис муралу (травень-червень 2022).

Щодня протягом певного періоду художники та волонтери малюватимуть стінопис під керівництвом відповідального художника з проекту «Пізнай своє», який координуватиме роботу волонтерів та команди.

4 етап: Дозвілля в Дворику на Зеленій (травень-червень 2022).

Окрім малювання муралу, плануємо додати дозвіллєвий компонент. Ввечері, після роботи над стінописом будемо проводити дозвілля у Дворику на Зеленій із іграми, переглядами фільмів та цікавими лекціями для молоді міста, волонтерів та команди. Таким чином буде можливість залучити до створення стінопису молодь міста та небайдужих мешканців.

5 етап: Відкриття муралу (червень 2022).

Влаштуємо круту вечірку у Дворику на Зеленій та розіграємо подарунки серед найактивніших учасників проєкту.

Також у міській раді нагадують, що наступного року внутрішній дворик цієї бібліотеки реконструюють завдяки перемозі у гранті DREAMactions 4.0, організованому CANactions School та Western NIS Enterprise Fund та Astarta-Kyiv.

Перейти до панелі інструментів