25.04.2024
Новини

У Чорткові демонтували близько 100 вивісок і банерів: переймаємо корисний досвід

З будівель у центрі Чорткова демонтували більше сотні рекламних банерів та вивісок. Зроблено це для покращення зовнішнього вигляду історичної частини міста. Про це інформують у Чортківській міськраді.

“Варто зазначити, що всі вони були не лише незаконно встановлені, але й не відповідали затвердженим правилам розміщення рекламних вивісок. Не було дотримано вимог до стилю чи розміру вивісок”, – йдеться у повідомленні.

Проблема перенасичення рекламою будівель українських міст сьогодні стоїть гостро. Нерідко вона не лише псує фасад будівлі, але й закриває огляд дороги та створює інші небезпеки. Тому у багатьох містах України уже встановили правила щодо розміщення реклами на фасадах, у віконних прорізах та ін.

Одним із перших, хто почав впорядковувати розміщення реклами, банерів та різних вивісок на фасадах будівель, парканах та інших місцях, був Львів. За 10 років місто вдалось переформатувати. Сьогодні тут майже не зустрінеш реклами, яка захаращує.

Фото – Zaxid.net.

Та наш обласний центр добряче захаращений візуальним брудом, за яким не видно архітектури. Насамперед це питання до роботи комунальних служб, а також підприємців-жителів Тернопільщини, які і продукують цю рекламу. Адже підприємці також мають відчувати відповідальність перед містом, в якому проживають.

Перейти до панелі інструментів