20.04.2024
Новини Промо

Британський футбольний тренер в ОАЕ засуджений на 25 років через рідини для вейпу

В епоху активного розвитку сучасних технологій багато хто з людей навіть не помітили, як в їх життя непомітно прийшли унікальні рішення, що зачіпають чи не всі сфери життєдіяльності. Торкнувся прогрес і послідовників такої згубної звички, як паління. Вони трохи більше 10 років тому отримали від винахідників щось принципово нове, що дозволяє, як мінімум урізноманітнити запахи і смаки, якими супроводжується їхнє життя, а, як максимум, хоча це твердження все ще вважається досить спірним, мінімізувати шкоду від куріння звичайних сигарет.

Причому, незважаючи на всю неоднозначність вейпінга, ця культура стала стрімко набирати популярність у багатьох країнах світу, а всього кілька років тому фактично перебувала на своєму піку. На цьому тлі численні користувачі електронних сигарет або просто вейпери стали звичними і для більшості жителів України – сьогодні нікого вже не здивувати людиною, що тримає в руках дивний пристрій, і видихає з його допомогою густі клуби ароматної пари. Не дивує нікого і колосальна різноманітність електронних сигарет і рідин для них, представлена в каталогах численних магазинів. Адже, якщо вивчити відповідний асортимент по першому-ліпшому посиланню, на кшталт https://cloudfall.com.ua/zhidkosti/, стає зрозуміло – світ вейпінгу значно різноманітніший, ніж світ тютюнопаління, хоча б за рахунок існування тисяч різноманітних смаків рідин.

Тим часом, останніми роками влада багатьох країн світу вводить досить жорсткі заходи регулювання ринку вейп-пристроїв і рідин для них, а на адресу електронних сигарет все частіше звучать звинувачення в підштовхуванні підлітків до паління. Як би там не було, але навіть на тлі чисельних заборон і обмежень вейпери не залишаються без улюбленої продукції. Тим часом в окремих випадках пристрасть до ароматного пару може обернутися серйозними проблемами.

З одною з таких проблем зіткнувся житель Великобританії на ім’я Біллі Худ, якому належить провести у в’язниці чверть століття. До 25-річного тюремного терміну чоловіка, який працює футбольним тренером, засудив суд Об’єднаних Арабських Еміратів – і все це через рідини для вейпу.

Втім, як повідомляє телеканал BBC, настільки жорсткий вирок британському вірнопідданому винесено через те, що в виявлених при ньому рідинах для електронних сигарет містилася конопляна олія, яка за своїм складом чимось нагадує заборонену речовину ТГК.

При цьому суд ОАЕ вважає, що британець перевозив рідини з наркотичною речовиною в них з метою продажу, що стало обтяжуючою обставиною. Як би там не було, але влада країни апелює до того факту, що обвинувачений підписав щиросерде зізнання. Правда, написаний цей документ на літературній арабській, з яким Біллі Худ, за його ж твердженням, не знайомий. Більш того, британець зазначає, що документ він підписав лише після того, як йому довелося 2 тижні провести в одиночній камері.

Всі звинувачення на свою адресу він відкидає, підкреслюючи, що флакони, що стали причиною кримінальної справи, були залишені його знайомим, який відвідав його в Дубаї лише за пару тижнів до події.

«Я завжди негативно ставився до будь-яких заборонених речовин. І мене сильно засмучує той факт, що мені висунуті звинувачення в тому, що я сам не припускаю, та ще й в країні, цінності якої повністю ідентичні моїм цінностям », – заявив Худ.

Перейти до панелі інструментів