26.04.2024
Місто Новини Оперативно

У Тернополі буде нова каналізація

У Тернополі взялися завершувати реконструкцію колектора, будівництво якого розпочали понад 40 років тому. Під час робіт використовують сучасні матеріали. Зокрема, склопластикові труби відомого турецького виробника Superlit. Основна їхня перевага — стійкість до корозії, за міцністю вони можуть конкурувати з якісною сталлю й не потребують зварювання. Про це повідомляють у КП “Тернопільводоканал”. 

60 відсотків стічних вод абонентів “Тернопільводоканалу” з кількох каналізаційних станцій спершу потрапляють до камери “А” напірно-самопливного колектора побутової каналізації, що розташована на вулиці Довженка. Звідти транспортуються до каналізаційних очисних споруд, що на вулиці Об’їзній. Цей колектор побудували ще в 1969 році. Його стан наразі аварійний.

У 1980-му розпочалося будівництво нового колектора більшого діаметру, протяжністю 4 кілометри, але так і не було завершене. Власне, реконструкцію цього довгобуду у рамках проєкту “Розвиток міської інфраструктури-2” днями розпочали наші підрядники — СД ТОВ “Авітон Будпроект” і ТОВ “Ремонтно-будівельна компанія “Спецмонтажбуд”. На відведення стічних вод це ніяк не вплине, оскільки колектор і так не експлуатували.

Реалізація цього проєкту є абсолютно безпечною для довкілля, але заздалегідь просимо вибачення за тимчасові незручності у тернополян, домівки яких розташовані поблизу об’єкта реконструкції, – запевняють у “Тернопільводоканалі”.

Перейти до панелі інструментів