17.04.2024
Новини

Вчителька з Тернополя перемогла у 2 номінаціях “фітнес-бікіні”

Тернополянка Ольга Пастух зайняла призове місце на турнірі федерації UFBF “UKRAINIAN GRAND PRIX”, який відбувся у Києві. У своєму дебютному виступі вона здобула перемогу в двох категоріях “фітнес бікіні” й отримала четверте та третє призові місця. Спортсменка розповіла Суспільному, як готувалася до цих змагань.

За словами Ольги Пастух, на своїх перших змаганнях з бодибілдингу вона посіла третє місце в ростовій категорії “Фітнес бікіні” та четверте в “Дебюті”.

Жінка займається спортом з дитинства.

“Із 6 років я займалася бігом на довгі дистанції – легка атлетика, я кандидатка в майстри спорту. Також я зараз недіючий танцюрист, але в минулому танцювала бальні танці. У мене є звання майстра спорту України”.

Спортсменка тренується тричі на тиждень. Перед змаганнями має по два тренування на день – кардіо та силові вправи. Зазвичай, виконує 4-5 вправ по з-4 підходи кожну. Також зараз в Ольги є додаткові фізичні активності. Вона веде свою танцювальну студію й щодня має 5-6 годин занять з дітьми.

“У мене діти зараз готуються до захисту на майстра спорту. Це вимагає від мене також фізичної активності, адже з дітьми потрібно танцювати, відтворювати з ними певні рухи, доводити до чіткості. Це своєрідне кардіо, як мій тренер говорить”.

Її тренує тернополянин Віктор Мацикур. Працювати з Ольгою почав три з половиною місяці тому. Увесь тренувальний процес чоловік записує.

“Це зав’язано на прогресі й об’ємі роботи. Тобто ми маємо вагу, ми маємо кількість підходів, ми маємо кількість повторів. Це інструмент для того, щоб системність, плавність і поступовість зберігалися. А це такі ідеї, на яких побудований будь-який спорт. В силових точно, тому блокнот – наш перший друг та помічник”.

За освітою Ольга педагогиня. Вона викладає хореографію у тернопільській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №27 імені Віктора Гурняка.

Спортсменка дотримується дієти – в раціоні вуглеводи та білки.

“Напевно, простіше сказати, що я їм, ніж те, чого я не їм тому, що цей перелік буде обмежений. Я їм яйця, вівсянку. Мені можна родзинки й всілякі горіхи. Рис, курка, риба, стручкова квасоля і броколі. Це все”.

Костюм для виступу на “UKRAINIAN GRAND PRIX” обирала сама.

“Це дизайнерська робота. Я працювала з дизайнером через інтернет. Вона в Києві професійно відшиває такі костюмчики. Тому вибрати було легко, адже зелений – це мій улюблений колір. Тим паче, він дуже гарно імпонує з кольором волосся, тому вибір був очевидний”.

ДжерелоСуспільне

Перейти до панелі інструментів