20.04.2024
Новини Соціальні проблеми

Нова ділянка та будівля у Почаєві: РПЦУ продовжує обростати майном

Незважаючи на всі пропагандистські заяви про “гоніння за православ’ям” на території України, Російська православна церква у Почаєві продовжує нарощувати запаси нерухомості та майна, передає «Духовний фронт України».

Зокрема, на засіданні Почаївської міськради 24 вересня 2021 року монастир Свято-Успенська Почаївська лавра Московського патріархату отримала у постійне користування земельну ділянку площею у 0,2015 га для будівництва. А на ній розташований будинок колишнього відділення поліції. Адреса ділянки – вулиця Возз’єднання, 15А,

Нагадуємо, що 2014 року поліція переобралася до нового приміщення, а на цю будівлю зразу почали зазіхати у Моспатріархаті. У той час нерухомість належала громаді, але ченці без попередження та документів демонтували покрівлю та стіни будинку.

Незважаючи на те, що майновий спір із міською радою так і не був вирішений, у 2018 році РПЦвУ самовільно зареєструвала свої права на будівлю.

У червні 2019 року у Почаївській раді “зарухались”, намагаючись заявити, що будівля належить громаді. Була навіть подана скарга у Мінюст. Та через декілька місяців чиновники несподівано змінили свою думку у протилежний бік.

Раніше Моспатріархат заявляв, що у цьому приміщенні буде облаштовано музей Тараса Шевченка, а у дворі встановлено пам’ятник закатованим жертвам НКВС. Тепер же планується розміщення тут нового братського корпусу.

Перейти до панелі інструментів