25.04.2024
Новини Оперативно

На Тернопільщині затримали трьох рекетирів

Погрожували фізичною розправою та вимагали чверть мільйона доларів у тернопільського підприємця. Зловмисникам повідомили про підозру. Наразі їх звинувачують за трьома статтями. Якщо у судді доведуть провину, рекетирам загрожує до десяти років в’язниці, – повідомляють у пресслужбі прокуратури Тернопільщини. 

“За процесуального керівництва Тернопільської окружної прокуратури трьом особам повідомлено про підозру у знищенні майна, погрозах фізичною розправою підприємцю та у вимаганні у нього 250 тис доларів США ( ч. 2 ст.28 ч.2 ст.189, ч.2 ст.28 ч.2 ст.194 КК України).

За версією слідства, тернополянин спільно із 2 жителями інших регіонів у травні й серпні 2021 року підпалили в обласному центрі 2 точки продажу продукції місцевого підприємця та вимагали у нього кошти за припинення своїх протиправних дій і погрожували йому та його родичам фізичною розправою”, – йдеться у повідомленні.

Наразі зловмисникам повідомлено про підозру, вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Викриття правопорушників проводились за оперативного супроводу працівників Управління стратегічних розслідувань спільно зі слідчими ГУНП в Тернопільській області.

Як стало відомо, постраждав від рекетирів знаний у Тернополі підприємець, власник ТМ “Юник” Олег Юник. Про те, як починалася заплутана кримінальна історія, у соцмережі розповіла дружина потерпілого Христина. Вона попросила максимального репосту від журналістів. Та остаточну крапку у цій ситуації поставить суд.

Перейти до панелі інструментів