28.03.2024
Новини Промо

Оббивні тканини для м’яких меблів

Не знаєте, як правильно обрати тканину для меблів? Перш за все потрбіно розібратися в її особливостях та основних перевагах.

Особливості тканин для меблів

Ідеальне ліжко або диван починається саме зі тканини для обшивки. Адже виключно матеріал втготовлення визначає зовнішній вигляд виробів. Обрати найкращу оббивку для м’яких меблевих виробів – зовсім не легке завдання, адже інтернет-магазини пропонують безліч видів полотен на будь-який смак, а тому очі просто розбігаються і не завжди зрозуміло, на чому краще слід зупинити свій вибір. Наприклад, один і той самий варіант у різних користувачів може виглядати яскраво, хоча насправді ця тканина темного кольору.

Найдорожчі та престижні з тканин це, звичайно, гобелен та жаккард:

  • гобелен – міцна та довговічна сировина. Матерія представляє собою систему із складно переплетених між собою ниток. Вони утворюють розкішний та досить багатобарвний візерунок. Завдяки особливостям плетіння та максимальної щільності, тканина передає неймовірний об’єм зображуваних на ній малюнків. Великий проміжок часу він був досить популярним при оббивці палацових меблевих виробів, та навіть зараз його відносять до класу преміальних оббивних тканин;
  • жаккард вважають сировиною класу преміум, що відрізняється від гобелена. При створенні використовують набагато менше кольорів та відтінків. Завдяки особливостям плетіння, на тканині чітко видно рельєфний гарний малюнок. На відміну від аналога, сучасний жаккард має блиск, за що його часто називають «штучним шовком». Сам по собі матірал міцний і неймоврно довговічний та здатен довгі роки зберігати свій унікальний привабливий вигляд.

Характеристики інших видів тканин

Сучасні виробники пропонують покупцям деякі види більш бюджетних полотен:

  • рогожка. Вважається доступним по ціні варіантом для оббивки. По фактурі сировина нагадує мішковину, але більш якісно виконану. Попарне переплетення ниток утворює унікальний малюнок у вигляді шахівниці. Така техніка відрізняє рогожку від усіх інших типів, до того ж на дотик вона дуже м’яка та приємна. Серед переваг слід виділити довговічність та невисоку ціну, а саме це робить рогожку найбільш популярним варіантом для оббивки;
  • велюр. Сьогодні велюр виготовляється виключно зі штучних волокон, але можна зустріти і більш дорогі види велюру. Даний матеріал відрізняється неймовірною м’якістю, а його лицьова сторона складається із коротких ворсинок, що іноді нагадують приємну на дотик замшу. Цей факт часто спонукає виробників розробляти зображення на велюрі у вигляді імітації натурального хутра з принтами диких тварин.

Додатково варто виділити декілька інших товарів. Наприклад, флок, який представляє собою тканину, на яку для додання приємних тактильних відчуттів додатково наноситься ворс. Флок високої щільності дуже стійкий до зовнішніх факторів та стирання. Також він зовсім не боїться кігтів домашніх тварин, а це актуально для тих, хто має домашніх улюбленців. Шенілл відноситься до популярних видів товарів бюджетної категорії та перекладається із французької як «гусениця». Частково назва відповідає дійсності, адже він схожий на гусеницю – має м’які, а також дуже пухнасті нитки. Шенілл відмінно дихає та не вбирає будь-яких сторонніх запахів та не електризується. А на саму тканину зазвичай наносять благородні візерунки.

Варінтів сировини для оббивки існує безліч, а значить кожен покупець зможе обрати для себе найбільш підходящу модель для створення неймовірно гарного дизайну и кардинального перевтілення меблів.

Стаття створена за матеріалами сайту Zakupka.

Перейти до панелі інструментів