25.04.2024
Новини Файні люди

“Колишніх тернополян не буває” – футбольну куртку купили у Дубліні, аби допомогти сиротам нашого краю

“Колишніх тернополян не буває”, – каже Михайло Баскін, який придбав куртку ФК “Металург”, аби допомогти сиротам Тернопільщини. Купити уже раритетну річ вдалося за 200 євро. Її на аукціоні по-джентельменськи уступив земляк.

“Тернополянин Ігор Яворський в кінці 90-их був менеджером клубу. Тернополянин й блискучий журналіст Файного Сергій Сінкевич організував та провів благодійний аукціон на користь сиротинця у Тернополі, на якому розіграв цю куртку надану Ігорем Яворським, «Явою» зірковим страйкером тернопільської “Ниви”.

Куртку по-джентельменські уступив мені тернополянин, бізнесмен Петро Ландяк. І тепер вона у мене, тернополянина, в Дубліні. Тернопіль – це не тільки місто на заході України. Це й всі кого він з’єднує у світі та часі. Минулих тернополян не буває. Доведено”, – наголошує Михайло Баскін.

Ділиться цією доброю історією, що розпочалася в Тернополі, а завершилася у Дубліні, і Сергій Сінкевич, який й влаштував аукціон.

“У травні ми з відомим футболістом і тренером Ігорем Яворським оголосили благодійний аукціон, щоб порадувати дітей-сиріт солодощами. Яворський виставив на торги у Фейсбуці фірмову куртку донецького “Металурга”, яку він зберіг від того часу, коли тренував цю команду. Куртка унікальна і тепер вже навіть раритетна, бо після окупації футбольний клуб, на жаль, “розлетівся”…

“Фінансовий поєдинок” під “аукціонним” постом у ФБ виявився запеклим. Ціна зростала. І на “фініш” вийшли двоє місцевих бізнесменів – Петро Ландяк і Юрій Олійник. Але – раптом на аукціоні “з’явився” ще один покупець – Michael Baskin, наш земляк-тернополянин, який вже давно живе в Ірландії. У результаті – саме він, запропонувавши найбільшу суму, виграв.

Куртку я відправив переможцю. Шлях її до Ірландії був непростим. Але тепер Михайло Баскін, одягаючи обновку, символічно нагадує всім у Дубліні, що Донецьк – це Україна!”, – пише Сергій Сінкевич.

Перейти до панелі інструментів