20.04.2024
Здоров’я Новини

Два дні тернополяни почуватимуться погано: чому?

Магнітні бурі в серпні 2021 найсильніший удар приберегли наостанок: 24 серпня, 25 серпня і 26 серпня на людей очікують сильні геомагнітні збурення.

Геомагнітні бурі небезпечні для людини, адже змінюють біоритми організму. Магнітна буря впливає на органи дихання, центральну нервову систему, здатна спровокувати проблеми зі серцем і навіть викликати передчасні пологи.

Тому людям із ослабленим здоров’ям (літнім, вагітним, пацієнтам із хронічними хворобами та ін.) варто бути особливо обережними, коли магнітні бурі в серпні 2021 виходять на свій пік.

Магнітна буря 24 серпня 2021 року за силою своєю досягнула трьох-чотирьох балів. Особливо небезпечний час – ніч. Тому перед сном варто прийняти розслаблюючу ванну, випити заспокійливий трав’яний чай і в цілому постаратися лягти вчасно (щоб на сон залишилося мінімум сім годин).

Читайте також: Тернополян попереджають про смертельну небезпеку у домашній консервації

Магнітна буря 25 серпня 2021 року вже до вечора закріпиться на позначці в чотири бали. NASA попереджає, що планетарний індекс підскочить до 15 (його норма – 5). Тому наприкінці робочого дня ймовірні проблеми з концентрацією, запаморочення, нервозність і занепад сил. Напружуватися в цей час не варто, особливо, якщо людина відчує задишку, нудоту або тахікардію.

Магнітна буря 26 серпня 2021 року стане найскладнішим періодом: ослаблений у попередні дні організм буде особливо вразливий. Ймовірно також погіршення психологічного стану.

Тому найближчими днями рекомендується:

  • знизити фізичну активність;
  • щоб уникнути проблем зі згортанням крові, можна прийняти аспірин, а для зміцнення нервової системи – настоянку півонії, пустирника, валеріани;
  • компенсувати процеси окислення, які прискорюються під час магнітних бур, допоможе аскорбінова кислота;
  • для поліпшення кровообігу мозку можна спробувати легкий масаж шийно-комірцевої зони;
  • у робочі приміщення потрібно забезпечити постійний приплив свіжого повітря;
  • з меню прибрати жирну і сильно солону їжу, алкоголь і кофеїн.

Відзначимо, що магнітні бурі у вересні 2021 почнуться вже з перших чисел. Так, магнітна буря 2 вересня 2021 року за силою удару оцінюється в три бали. А магнітна буря 3 вересня 2021 року вже буде силою в чотири бали.

За матеріалами – УНІАН

Перейти до панелі інструментів