25.04.2024
Корисне Мандри Новини

Як економ відпустку перетворити на майже люкс – 5 хитрощів, що спрацюють

Сезон відпусток добігає завершення. Але тим цей період і чудовий. Адже за порівняно невеликі кошти можна влаштувати розкішний відпочинок. Знавці діляться деякими хитрощами, які, як правило, спрацьовують.

1. Подорожуйте не в сезон

“Золоте” правило, яке всі знають, але часто ним нехтують. Краще планувати подорож до, або після сезону в бажаному місці. Тоді отримаєте набагато більше задоволення від подорожі. По-перше, не буде моря відпочивальників, ніхто не пхатиметься ліктями в класних фотолокаціях та не псуватиме  фото. А по-друге, відпочинок обійдеться значно дешевше: ціни суттєво впадуть, коли сезон закінчиться.

Читайте також: “Категорично не рекомендую!” – тернополянка поділилася досвідом жахливого відпочинку у Болгарії

2. Не подорожуйте у свята

На свята можна влетіти в копійку під час подорожей. Це стосується, здебільшого, відомих локацій. Так, наприклад, у Венеції та Ріо-де-Жанейро ціни на все різко підскочать на період карнавалу. Також місць у готелях не буде і на тиху та класну відпустку можна й не розраховувати.

Це ж стосується й місцевих курортів. Їхати на море в Україні краще у червні, або в кінці серпня на початку вересня. Якщо ви прихильних зимового відпочинку, то завітати на гірсько-лижні курорти краще у березні, коли сезон на завершенні.

3. Дізнайтеся все ще вдома

Для того, щоб знизити кількість невиправданих та неочікуваних витрат у відпустці, варто загуглити все до від’їзду:

  • де поїсти,
  • куди сходити на екскурсію,
  • на якому пляжі відпочивати,
  • яким таксі користуватись,
  • чи є круті акції,
  • де зупинитись.

Все, що можна дізнатись – обов’язково дізнайтеся. Наприклад, щомісяця в неділю можна потрапити в Лувр безкоштовно. У різноманітні пам’ятні дні в музеях світу є безплатні дні, або дні, коли вхід безплатний. Поцікавтеся перед тим, як поїхати.

4. Не купуй сувенірів

Магнітики, різноманітні пам’ятні сувенірники – це лише мотлох, який забруднює помешкання. Його шкода потім викидати, воно стоїть та збирає пил.

Краще привезти корисні практичні речі, які характеризують певну місцевість. Якщо це гори, то може бути смачний місцевий сир чи вино, щось з традиційного місцевого одягу. На морі й узагалі можна розжитися безкоштовними сувенірами. Якщо після шторму прогулятися пляжем, то можна натрапити на красиві мушлі.

5. Поспілкуйся з місцевими

Не варто ігнорувати місцевих, адже вони можуть розповісти про свій дім набагато більше, ніж знає Гугл. Можна суттєво зекономити на різноманітних екскурсіях, харчуванні та навіть житлі. А скільки нових знайомств та друзів можна надбати!

Перейти до панелі інструментів