26.04.2024
Новини

У Тернополі стартував проєкт з тепломодернізації дитсадків та шкіл

Реалізація масштабного інвестиційного проєкту Європейського інвестиційного банку під назвою “Глибока термомодернізації будівель закладів освіти м. Тернополя” розпочалася. Про це повідомили в прес-службі міської ради.

В рамках проєкту буде утеплено 23 дитячих садків і 16 шкіл Тернополя. Загальний обсяг виділених інвестицій складає 30,5 млн євро, які мають бути освоєні впродовж 2021-2024 років.

На першому етапі реалізації буде покращено енергоефективність 12-ти ДНЗ, які знаходяться в комунальній власності.

«Ще у 2016 році нами була подана заявка на участь у грантовому конкурсі і лише тепер ми змогли пройти усі процедури, завершити тендерні закупівлі і підписати угоду про початок виконання робіт з термомодернізації перших 12-ти дитячих садочків у Тернополі”, – розповів міський голова Сергій Надал.

Читайте також: Коли почнеться парад випускників у Тернополі і якими є застороги на цей день

Через місяць у тернопільських дитсадках розпочнуться роботи з відновлення та підвищення енергоефективності. В планах значаться утеплення фасадів будівель за технологією вентильованого фасаду, встановлення металопластикових вікон та дверей,  нових систем вентиляції та опалення. Також будуть встановлені світлодіодні лампи.

Завдяки проведеним роботам можна буде підтримувати комфортну температуру всередині приміщення.

В міській раді також повідомляють, що модернізація позитивно вплине на здоров’я всіх тернополян через зменшення викидів СО2 на 300 000 кг щорічно. Очікується, що рівень споживання газу знизиться до 140 000 м3 на рік, а термін експлуатації будівель продовжиться як мінімум на 30 років.

Перейти до панелі інструментів