16.04.2024
Новини

“Це був фотошоп”: скандальна альпіністка визнала, що не змогла підкорити Еверест

Івано-франківська альпіністка, випускниця географічного факультету Тернопільського педуніверситету розповіла, як здійснювала підйом на Еверест та чому виник скандал через її сходження на вершину. У четвер, 17 червня, на пресконференції Христина  заявила, що попри все пишається собою, а в неправдивій інформації про підйом звинуватила гіда, який піднімався разом з нею. Про це повідомляє Zahid.Net.

Христина Мохнацька розповіла, що про свій підйом на Еверест повідомила через те, що це їй підтвердив гід. Але зізналась, що справді не дійшла 15 метрів.

– Коли ми обговорили всі нюанси сходження, нам головний шерп розказував правила. Що можна не дійти до вершини 15-20 метрів і можуть зарахувати, – пояснила альпіністка.

Читайте також: Випускниця тернопільського вишу планує підкорити Еверест без кисневої підтримки.

Також підтвердила, що фото з її підйому, яке вона опублікувала у Facebook, було підроблене у «фотошопі». «Фото моє, зроблене на GoPro. Вершина була ззаду підсунута, я на ній не була», – сказала Христина Мохнацька.

Нагадаємо, що раніше Христину Мохнацьку публічно звинуватили у брехні про підйом на вершину Евереста. Спочатку вона відкидала ці звинувачення, але 4 червня визнала, що не змогла піднятися на Еверест, а спустилася за 15 метрів до вершини через те, що одному з гідів стало погано.

Головне фото: pravda.if.ua.

Перейти до панелі інструментів