29.03.2024
Новини Політика

“Викинули з конкурсу”: кандидатуру заступника прокурора Тернопільщини відхилили як претендента на голову САП

Заступника прокурора Тернопільської області Олександра Божка викреслили з конкурсу на керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Про це повідомляє в Telegram Центр протидії корупції, пише “Лига. Новости”.

За інформацією ЦПК, представники партій Слуга народу (Євген Соболь) і За майбутнє (Катерина Коваль) проголосували за те, щоб визнати Божка недоброчесним. Тому, незважаючи на те, що міжнародні представники високо оцінили доброчесність прокурора, голосів, щоб продовжити участь у конкурсі йому не вистачило.

У ЦПК зазначили, що цей випадок доводить, що в конкурсах на керівників ВРП, ВККС, НАБУ тощо вирішальний голос має бути за міжнародними експертами.

Читайте також: Прокурор Олександр Божко: «Правоохоронні органи себе дискредитували, ми це виправимо»

У Центрі підкреслили, що членами комісії, яких призначено парламентом, керує заступник голови Офісу президента Олег Татаров.

Як нагадують у ЦПК, впливовий чиновник часів Януковича Андрій Портнов регулярно погрожував прокурору Божку, який розслідував провадження, в яких фігурував Портнов. Кримінальне провадження з приводу погроз було закрито слідчим СБУ і з цим погодився Офіс генпрокурора.

Перейти до панелі інструментів