26.04.2024
Місто Новини

“Водна арена” прославилась черговим кримінальним провадженням

 Під процесуальним керівництвом Тернопільської обласної прокуратури оголошено про підозру в неналежному виконанні службовою особою своїх службових обов’язків виконавцю робіт товариства-підрядника та інспектору відділу управління капітального будівництва Тернопільської обласної державної адміністрації, що заподіяло істотної шкоди державним інтересам виконавця (ч. 1 ст. 367 КК України). Про це повідомили в пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

Слідством встановлено, що між управлінням капітального будівництва Тернопільської обласної державної адміністрації та одним з товариств з обмеженою відповідальністю укладено договір підряду щодо будівництва гідротехнічних споруд веслувального каналу з інфраструктурою «Водна арена Тернопіль».

Читайте також: “Вибачте, когось посадили?” Скандальну “Водну арену” показали міжнародній комісії, про кримінальну справу мовчать

Під час будівництва каналу  підрядник у актах приймання-передачі виконаних робіт за червень, серпень, вересень 2020 року вказав неправдиві дані щодо обсягу виконаної роботи, а інспектор з технічного нагляду належно не перевірив дані, зазначені в документах. На підставі підписаних актів управлінням ОДА підряднику були перераховані кошти, якими товариство розпорядилось на власний розсуд.

Читайте також:У поліції триває розслідування кримінального провадження щодо «Водної арени»

Через неправомірні дії підозрюваних осіб бюджету спричинено збитків на суму майже 160 тис грн.

Триває розслідування, яке  здійснюють слідчі СУ ГУНП в Тернопільській області під процесуальним керівництвом Тернопільської обласної прокуратури.

Перейти до панелі інструментів