23.04.2024
Відео Місто Новини

Чому у Тернополі водою заливало дороги з пожежних гідрантів (відео)

Про те, як фонтанують пожежні гідранти у Тернополі в той час, як у місті відключене водопостачання, тернополяни писали у фейсбуці 20 травня. Пояснення цьому надали у КП “Тернопільводоканал”. 

“Сьогодні тернополяни в тих мікрорайонах, де припинено водопостачання, можуть побачити, як фонтанують пожежні гідранти. Власне, це один зі способів промивання водопровідних мереж, що здійснюється в найнижчих точках розподільчої мережі”, – йдеться у повідомленні водоканалу.

Таким чином вода з підвищеним вмістом хлору, яку заздалегідь підготували в резервуарах, інтенсивним потоком вимиває з трубопроводів осад, пояснюють у комунальному підприємстві. Триває це від кількох хвилин до понад пів години. Розпочинають промивання з вулиць, що найближче до водопровідної насосної станції (ВНС) на вулиці 15 Квітня, а завершують Тролейбусною, Кутківцями, Пронятином. Відповідно й вода швидше з’являється на Сонячному масиві, пізніше – у найвіддаленіших від ВНС мікрорайонах.

Читайте також: Із кранів текла “кава і віскі” : чому тернополяни не змогли набрати чистої води перед її відключенням.

Нагадаємо, у  Тернополі на два дні (19020 травня) було припинене водопостачання мікрорайонів “Сонячний”, “Аляска”, “Східний”, “Канада”, “Дружба”, “Кутківці”, “Пронятин”, “Березовиця”, а також довколишніх сіл у зв’язку з плановим промиванням водопровідних мереж і ремонтними роботами на насосних станціях та  мережах. О 20.00 20 травня водопосстачання у Тернополі відновили. Якщо у вас досі не з’явилася вода, повідомляйте про це диспетчеру аварійної служби за номерами (0352) 519758, (050) 4374353.

Перейти до панелі інструментів