28.03.2024
Здоров’я Новини

Тернопільським медикам почали робити друге щеплення від ковіду

Медики Тернопільщини почали отримувати друге щеплення від ковіду.

Як повідомляє пресслужба облдержадміністрації, 20 травня повторне щеплення отримала завідувачка інфекційного відділення Тернопільської міської дитячої клінічної лікарні Ольга Дивоняк. Жінка з початку пандемії разом зі своїми колегами інфекційного відділення міської дитячої лікарні стала на боротьбу із вірусом.

– Перше щеплення вакциною AstraZeneca-SKBio я отримала 25 лютого, перенесла добре, ніяких побічних впливів не було. За цей період не хворіла, і, сподіваюся, в майбутньому також не буду. Хочу звернутися до жителів області: не зволікайте, записуйтеся на вакцинацію, а також дотримуйтеся маскового режиму і соціальної дистанції, – наголосила Ольга Дивоняк.

Ольга Дивоняк працює дитячою інфекціоністкою  вже 26 років. З досвіду знає, що найефективнішим способом боротьби з інфекціями є щеплення. Це стосується не тільки коронавірусу, а й інших захворювань.

В облдержадміністрації нагадують, вакцина «AstraZeneca» виробляється у Південній Кореї на потужностях SK Bioscience Co. Ltd. – спеціалізована компанія з виробництва вакцин. Вакцини AstraZeneca схвалені Всесвітньою організацією охорони здоров’я і Європейською агенцією з лікарських засобів (EMA). Їх дозволили використовувати у понад 50 країн світу, серед яких ЄС, Велика Британія та США.

Станом на 19 травня в Тернопільській області щеплено першою дозою 30 023 людини.

Головне зображення: пресслужба Тернопільської облдержадміністрації

Перейти до панелі інструментів