19.04.2024
Відео Новини

Онлайн-трансляція сходження благодатного вогню 2021 у Єрусалимі (відео)

Стежити за цьогорічним сходженням благодатного вогню в Єрусалимі можна буде в онлайн-режимі. Урочиста церемонія сходження благодатного вогню розпочнеться 1 травня близько 13.00 за київським часом.

Сходження Благодатного вогню в 2021 році, як і в попередньому, знову відбуватиметься в умовах карантину, передає УНІАН. Участь у церемонії всередині Храму Гробу Господнього зможуть взяти лише 2,5 тисячі вірян. При цьому у них повинні бути сертифікати вакцинації.

Однак сходження Святого Світла можна буде спостерігати онлайн, оскільки на весь світ буде здійснюватися трансляція з храму.

Що означає Благодатний вогонь

Благодатний вогонь в перекладі з грецької мови має значення Святе світло. Так називається вогонь у Великодній церемонії виносу запалених свічок з Гробу Господнього (Кувуклії).

Цей вогонь символізує нерукотворне світло Воскресіння Христового. А винос Благодатного вогню в Єрусалимі уособлює вихід з гробу “світла істинного” – воскреслого Спасителя Ісуса Христа. Його поява напередодні Великодня за молитвами Патріарха, духовенства і паломників вважають “дивом сходження Благодатного вогню”.

Фото: з відкритих джерел

 

 

Перейти до панелі інструментів