27.04.2024
Новини Оперативно Соціальні проблеми

“Залишився лише мобільний і те, що мала на собі”: збирають допомогу для дівчини, яка втратила все майно в пожежі

Знищені вогнем вікна, двері, стіни, підлога, меблі, техніка, одяг, гроші, документи – все це наслідки пожежі, яка сталася у Кременці 27 квітня. Небайдужі кременчани оголосили збір коштів для постраждалої Люби Шаповал.

“Жахлива трагедія трапилася вчора у нашому місті по вулиці Корнії. Молода дівчина в пожежі втратила усе майно. Минулого року у неї померла мама. Вона залишилася одна. Близьких родичів у Люби не має. Пожежа трапилася, коли дівчина була на городі. Її прихистили небайдужі сусіди. Все, що залишилося – це мобільний телефон та одяг, який був на ній. Не будьте байдужі до чужого горя, допоможіть”, – написала в Фейсбуці Тетяна Сушньова. 

Постраждала у пожежі 23-річна Люба Шаповал потрапила до лікарні з опіком ноги та отруєнням чадним газом. 

– Там мені надали надали медичну допомогу і наступного дня виписали, – розповіла потерпіла журналістці Терміново. – Наразі живу у сусідки, на Великдень поїду до двоюрідної сестри в Почаїв. 

Читайте також: “Лишилися голі, босі”: допоможіть родині з Тернопільщини, яка постраждала від пожежі, зустріти Різдво в рідній домівці.

Дівчинка каже, що пожежа, напевне, сталася через коротке замикання. Спершу все зайнялося у її кімнаті, далі вогонь швидко перекинувся на весь будинок. 

– Коли я прийшла, горіло ліжко і шафа, зайнявся одяг, я вже нічого не могла зробити, викликала пожежників, – описує те, що сталося, дівчина. 

Люба бідкається, що в пожежі згоріли всі документи, банківська картка і найгірше – закордонний паспорт, а вона збиралася на заробітки до Польщі. 

Розгублена через те, що сталося з її домом, дівчина наразі не може сказати, що саме їй потрібно,  бо найперше, як каже вона, треба зробити ремонт у будинку, а тоді думати про меблі і техніку. Наразі збиратиме кошти на ремонт. Не зайвим буде одяг та речі першої необхідності, адже кременчанка залишилася без нічого. 

Читайте також: Допомагали навіть з-за кордону: родина погорільців дякує благодійникам за різдвяне диво.

Тато Люби тільки місяць тому поїхав на заробітки до Польщі і пробуде там, доки дозволятиме віза, тож дівчина наразі змушена справлятися самотужки. 

Довідка 

Кошти на допомогу Любі Шаповал збирають через благодійний фонд Надії Врочинської “Власна ініціатива”, Банк отримувача АТ “Ощадбанк” м.Кременець,  МФО 338545 ,  р/р UA 30 338545 00000 2600 7300 652 321. Призначенння платежу: благодійний внесок для Люби. 

Або: картка Приватбанку 5168 7427 1086 9698 (Врочинська Надія Леонідівна).

Потрібен одяг розміру L та взуття 39-40 розміру.

Телефон для довідок:

0971273540 (Люба).

Фото: Тетяна Сушньова.

 

Перейти до панелі інструментів