29.03.2024
Здоров’я Новини

Україна пройшла пік третьої хвилі ковідної епідемії – МОЗ

Третя хвиля епідемії COVID-19 в Україні йде на спад. Як передає УНІАН, про це повідомив генеральний директор Центру громадського здоров’я МОЗ України Роман Родина на прес-конференції в Києві, яка проходила в онлайн-режимі.

– Наразі понад 550 лікарень в Україні надають допомогу хворим на COVID-19, і вони законтрактовані НСЗУ. Тобто вони отримують відповідне фінансування. В цих лікарнях наразі налічується 77 тис. 690 ліжок, відведених для госпіталізації хворих на COVID-19, – зазначив він.

За словами Родини, наразі з усіх лікарняних ліжок, визначених під прийом COVID-хворих, майже 87% забезпечені киснем.

– В деяких регіонах ліжка забезпечені киснем на 100% – це Луганська, Кіровоградська та Харківська області. Тут ми можемо сказати, що пацієнт, якщо він потребує кисню, – у будь-якому випадку його отримає, – додав він.

Гендиректор ЦГЗ МОЗ зауважив, що «зараз ми бачимо, що хвиля пішла на спад, але в деяких регіонах заповненість ліжок (пацієнтами на COVID-19 – УНІАН) залишається все ще високою».

За його словами, в цілому по країні заповненість ліжок хворими та з підозрами на COVID-19 становить 57%. Зараз у стаціонарах перебувають 5,5 тис. пацієнтів з підозрою та майже 39 тис. з підтвердженим діагнозом COVID-19.

– Завантаженість ліжок менша за 50% у регіонах, в яких зменшується кількість хворих, – це Закарпатська, Івано-Франківська, Кіровоградська області. Найвища завантаженість ліжок у місті Київ – понад 65%, – повідомив гендиректор ЦГЗ МОЗ.

Перейти до панелі інструментів