24.04.2024
Новини

Поліція продовжує штрафувати порушників карантину

На Тернопільщині працюють рейдові групи, які щоденно перевіряють суб’єкти господарювання, перевізників, ринки, громадські місця. За минулий  тиждень, з 12 по 18 квітня, поліцейські склали  96 адмінпротоколів за порушення правил карантину та винесли 346 постанов за недотримання маскового режиму.

Про це інформують на сайті Національної поліції України.

Найбільше випадків невиконання обмежувальних заходів рейдові групи виявили в закладах торгівлі. Там були відсутні маркування для перебування в черзі клієнтів, а також продавці обслуговували відвідувачів, котрі перебували без масок. Нехтували правилами карантину і водії громадського транспорту, які у салоні перевозили понад норму пасажирів.

Порушення рейдові групи зафіксували і в закладах громадського харчування. Найбільш поширене – робота об’єктів господарювання у заборонений час.

За виявленими фактами правоохоронці склали адміністративні протоколи за ст. 44-3 КУпАП (порушення правил щодо карантину людей).

За минулий тиждень поліцейські  винесли 346 адмінпостанов щодо осіб, котрі перебували у громадських місцях та транспорті без респіраторів або захисних масок. На порушників накладено  штраф від 170 до 255 гривень.

Правоохоронці й надалі разом з контролюючими органами стежитимуть за дотриманням протиепідемічні заходів, а жителів області закликають не порушувати їх.

Перейти до панелі інструментів